题目内容
Daniel wakes up in the morning and collects his post. There’s a letter for him with a picture of a sick horse. It’s from a charity(慈善机构), asking him to give money to help save the animals. The doorbell rings and there is an old woman on Daniel’s doorstep(门外的台阶). She is asking for money to help old people. When he turns on the TV, he hears sad music and sees a picture of a weak child who is dying of hunger in Africa. He knows those poor children need money. He is always ready to help those in trouble.
In May 2003, Yao Ming, a basketball star, held a TV show in Shanghai and he collected $300, 000 to help scientists with medical research.“We must do something to help our country at this difficult time.”he said.
People such as Daniel and Yao Ming feel good about helping others with money.
根据短文内容, 判断正(T)误(F)。
【小题1】Daniel always collects letters in the evening.
【小题2】Daniel often looks after a sick horse.
【小题3】From this passage, we learn that Yao Ming is kind and helpful.
【小题4】Many people such as Daniel and Yao Ming like helping others with money.
【小题5】This passage is mainly about charity.
【小题1】F
【小题2】F
【小题3】T
【小题4】T
【小题5】T
解析试题分析:这篇短文主要给我们介绍的是关于慈善的事,短文的第一段中提到了有很多人需要我们的帮助,短文给我们举了姚明的例子,他筹集资金帮助科学家们进行医学研究。有很多像姚明和Daniel这样的人喜欢去帮助别人。
【小题1】根据短文第一段的第一句话Daniel wakes up in the morning and collects his post.可知,Daniel早上醒来,收集他的邮件。所以这句话说Daniel晚上收邮件是错误的。
【小题2】根据短文中There’s a letter for him with a picture of a sick horse.可知在Daniel收到的一封信上有一张生病的马的图片。短文中并没有说到Daniel经常照顾生病的马。故这个说法不对。
【小题3】根据短文第二段的内容我们可以知道,篮球明星姚明在上海举行了一个电视表演节目,筹集了300,000美元,帮助科学家们进行医学研究。由此我们可以知道,姚明是一个善良的、爱帮助人的人。因此这句话是正确的。
【小题4】根据短文的最后一句话People such as Daniel and Yao Ming feel good about helping others with money可知,像姚明和Daniel这样的人因为能用钱去帮助别人,自己也感觉非常美好,他们喜欢帮助别人。故这句话是正确的。
【小题5】这篇短文主要给我们介绍的是关于慈善的事,短文的第一段中提到了有很多人需要我们的帮助,第二段中给我们举了姚明的例子,他筹集资金帮助科学家们进行医学研究。因此这句话是正确的。
考点:日常生活类短文阅读。
Are these your pencils? ______ me at Cindy2013@hotmail.com.
| A.Call | B.Ask |
| C.Find | D.E-mail |
完形填空: 阅读短文,从每题A、B、 C、D四个选项中,选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。(10分)
Some students cheat(作弊) because they’re busy or lazy and they want to get good grades without1 the time studying. Other students might feel that they can’t the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, it isn’t a good idea..A student who thinks cheating is the only way to pass a test to talk with the teacher and his or her parents so they can find some better ways together. Talking about these problems and them out will help feel better than cheating.
If a student gets caught cheating, the teacher may give a “zero” on the test, send him or her to the head teacher’s , and call his or her parents. Worse than the grade may be the feeling of having disappointed those people, like parents and teachers. A parent may worry that you are not an person and a teacher might watch you more closely the next time you’re taking a test.
There are plenty of reasons why a kid shouldn’t cheat, but some students have already cheated. If that’s you, it’s too late to stop cheating. Cheating can become a 9 , but a student is always able to act better and make better . It might help to talk the problem over with a parent, teacher, or friend.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
Jane is from Canada. She is twelve years old. Now she is in Beijing International School. She is in Class Four, Grade Seven. Her telephone number is (010) 9267-6929.
Huang Hua is from China. His English name is Tom. He is thirteen. He is in Class Three, Grade Seven. His telephone number is (010) 9252-5233. Huang Hua and Jane are not in the same class, but they are good friends.
根据短文内容,完成下列表格。
| Name | Country(国家) | Age | Class | Grade | Telephone |
| Jane | 【小题1】 | twelve | 【小题2】 | Seven | 【小题3】 |
| Huang Hua | China | 【小题4】 | Three | 【小题5】 | (010)9252-5233 |
Bad days happen to us all. Often a day that starts out bad just continues to get worse. Sometimes there’s a “domino effect(多米诺效应)” with bad events. For example, you sleep through the alarm, so you’re stressed. And you will sit in the bad traffic, which will also make you late for work, etc.
How can we turn a bad day to a good day? Here are some ideas that have worked for me:
Smile a lot
Smiling a lot will help you feel relaxed. Research has shown that smiling produces three useful chemicals which make us feel good.
Talk to a good friend
Keeping bad or unhappy things in your mind is not a good idea. Talking to someone who cares and listen really does help us feel better, too.
Concentrate on your good things
It’s hard to concentrate on how bad things are when you’re concentrating on how good things are! Think of 10 or more things you’re thankful for, and you’ll achieve a whole new outlook(人生观) on your day.
Get some exercise
If you can, go for a walk. Exercising will help you feel better. Excising can get your day back to be normal again.
Make the day a challenge
If you make yourself think of the day as a challenge, you’ll start to do all the things you can to make your day better.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【小题1】According to the passage, the “domino effect” is an effect that______.
| A.turns a good day to a bad day |
| B.makes one person affect another |
| C.turns bad things into good things |
| D.gets one event to cause other similar events to happen |
| A.terrible | B.relaxed |
| C.stressed | D.worried |
| A.try our best to do things better |
| B.give up doing things |
| C.lose all our confidence |
| D.have a terrible |
| A.Quarrel with a good friend |
| B.Concentrate on your good things |
| C.Get some exercise |
| D.Make the day a challenge |
| A.When we should smile a lot |
| B.How to deal with problems |
| C.How to turn a bad day around |
| D.What we should concentrate on |
If you go to a fast food restaurant, you will probably see a lot of teenagers. Today, many teenagers are overweight, and reason of this is because of their bad eating habits. Most teenagers love fast food with a lot of fat, oil, salt and sugar. People often call this kind of food “junk food”.
But bad eating habits go beyond fast food. We find many teenagers eat unhealthily. Some don’t have breakfast before they go to school. During the day, some don’t have a proper meal for lunch. In a recent survey at one school, scientists found that over two thirds of the students didn’t follow a healthy diet. They didn’t like vegetables, and many of them didn’t like to eat fruits. They preferred to eat food with a lot of salt, sugar, or fat.
Parents today also worry about their children’s diet. Some doctors give the following advice:
Teenagers shouldn’t eat too much junk food.
Teenagers shouldn’t eat food with too much salt. Salt can cause high blood pressure(高血压)in the future.
Teenagers should eat food with less fat, oil, and sugar.
Teenagers need to eat some fruits and vegetables every day. Fruits and vegetables are rich in vitamins(维生素)and have little fat.
Teenagers need to drink more milk. Milk will help their bones grow.
Teenagers need to eat breakfast every day. This is good for their body and mind.
【小题1】“Junk food” contains(包括)a lot of _____.
| A.milk and sugar |
| B.fruits and sugar |
| C.vegetables and salt |
| D.fat, oil, salt and sugar |
| A.vegetables | B.fruits |
| C.healthy food | D.unhealthy food |
| A.超出 | B.不如 | C.相等 | D.在后面 |
| A.food with no vitamins | B.fat and sugar |
| C.vegetables and fruits | D.salt and oil |
| A.Bad Habits | B.Junk Food |
| C.Unhealthy Food | D.Advice on Healthy eating |