题目内容

【题目】阅读短文并判断。
It's four o'clock in the afternoon. Miss White and her students are all in the classroom.They aren't having a class. They are cleaning the classroom now. Look, Miss White is cleaning the blackboard .Wu Wei is sweeping the floor. What is Chen Yu doing? Look, she is cleaning the windows with Amy. Zhang Peng is very tall, so he is cleaning the door. Mr Black is helping him.Now the classroom is clean and bright. They are tired ,but they are very happy.
(1)The students are in the computer room now.
(2)Miss White is cleaning the door.
(3)Chen Yu and Amy are cleaning the windows.
(4)Zhang Peng is cleaning the door beacuse he is tall.
(5)The students aren't tired and happy.

【答案】
(1)错误
(2)错误
(3)正确
(4)正确
(5)错误
【解析】本短文主要讲述的是怀特老师和学生们打扫教室的情况。

⑴细节理解. 题意:学生们现在在电脑室里。 根据短文第二句“ Miss White and her students are all in the classroom. ”可知学生们现在在教室里。这与题意相符,所以答案是:错误 .

⑵细节理解. 题意:怀特老师正在擦门。根据短文第五“ Miss White is cleaning the blackboard .”可知怀特老师正在擦黑板,这与题意不符。所以答案是:错误 .

⑶细节理解. 题意:陈宇和艾米正在擦窗户。根据短文中语句“ What is Chen Yu doing? Look, she is cleaning the windows with Amy. ”可知陈宇和艾米正在擦窗户。这与题意相符,所以答案是:正确 .

⑷细节理解. 题意:张鹏正在擦门,因为他很高。 根据短文中语句“ Zhang Peng is very tall, so he is cleaning the door.”可知张鹏很高,所有他正在擦门。这与题意相符,所以答案是:正确 .

⑸细节理解. 题意:学生们既不累也不高兴。根据短文末句“ They are tired ,but they are very happy.”可知他们很累,但他们很高兴。这与题意不符,所以答案是:错误 .

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网