题目内容
【题目】
Charlie is a high school student in New York City. This weekend he has to study for a test, but he doesn't like it. He only wants to have fun. On Friday afternoon his friends telephone him, and then they have a party in his friend Bob's home on the next day. On Sunday he goes to a movie. The name of the film is Rush Hour. Charlie doesn't like it at all. It is an action movie. He doesn't like action movies. At last, on Sunday night, Charlie studies for the test. He studies from seven in the evening to two in the morning. On Monday morning Charlie goes to school and has the test.
He is too tired. Now he is very sorry he didn't study.
⑴Charlie lives in ____________.
A.a high school
B.the USA
C.England
⑵Charlie wants to ____________ on weekend.
A.see an action movie
B.have a great time
C.study for a test
⑶The word "test" in the reading means ____________ in Chinese.
A.游戏
B.考试
C.考验
⑷Charlie studies ____________ on Sunday night.
A.eight hours
B.nine hou rs
C.seven hours
⑸How many things does Charlie do on weekend?
A.Only one.
B.Two.
C.Three.
【答案】⑴B;⑵B;⑶B;⑷C;⑸C
【解析】
⑴细节理解题。根据文中"Charlie is a high school student in New York city."可获得明示信息。
⑵细节理解题。根据文中"He only wants to have fun."可获得明示信息。have fun .ph.玩得高兴,过得快活。have a great time .ph.玩得愉快。
⑶猜测词义题。根据文中"Charlie studies for the test.", "On Monday morning Charlie goes to school and has the test."(“Charlie为了考试而学习”和“周一上午他去学校参加考试”)可知test为“考试”之意。
⑷细节理解题。根据文中"He studies from seven in the evening to two in the morning."可计算得出他学习了七个小时(从晚上7点到凌晨2点)。
⑸细节理解题。根据对全篇主要事实的理解,Charlie在周末做了三件事:参加聚会,看电影和学习。