题目内容

【题目】阅读判断,用T / F 表示。

On New Year’s Day, many people eat some food for good luck .In Spain,people eat twelve grapes at twelve o’clock on New Year’s Eve. One grape is for good luck in each month of the new year. In China, some people eat dumplings ,some people eat tangyuan and rice cakes. All these foods are for good luck . Some people even put coins in dumplings. They don’t eat the coins, but they want to get the coins for good luck in the new year. Japanese eat noodles on New Year’s Day . It is for good luck too.

( ) 1. On New Year’s Day, many people buy presents for good luck .

( ) 2. In Spain, people eat twelve grapes on New Year’s Eve.

( ) 3. Some Chinese people put coins in dumplings on Chinese New Year’s Eve.

( ) 4. In China, people eat dumplings, tangyuan and noodles .

( ) 5. Japanese eat tangyuan for good luck .

【答案】1.F 2.T 3.T 4.F 5.F

【解析】

1. 由短文中的关键句“On New Year’s Day, many people eat some food for good luck.”可知是吃食物带来好运,而不是买礼物,故为F。

2. 由短文中的关键句“In Spain,people eat twelve grapes at twelve o’clock on New Year’s Eve.”可知在西班牙,人们在除夕夜在十二点吃十二颗葡萄,与题相符,故为T。

3. 由短文中的关键句“Some people even (甚至) put coins (硬币) in dumplings.”可知一些人甚至把硬币放到饺子里,与题相符,故为T。

4. 由短文中的关键句“In China, some people eat dumplings ,some people eat tangyuan and rice cakes.”可知在中国,一些人吃饺子,一些人吃汤圆和年糕,而不是面条,故为F。

5. 由短文中的关键句“Japanese eat noodles on New Year’s Day . It is for good luck too.”可知日本人吃面条以带来好运,而不是汤圆,故为F。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网