题目内容
【题目】阅读理解,判断正误。
We have a new classroom. It's big and nice.There are thirty desks and chairs in it. There is a beautiful picture on the white wall. A black computer is on the teacher's desk. And we have four fans and six lights. Now, many boys and girls are cleaning the classroom. Chen Jie is cleaning the windows. John is cleaning the blackboard. Amy is cleaning the door. Look. This is my new friend. He is tall and strong. He has short black hair and two big eyes. He has a big blue schoolbag. His name is Zhang Peng.
【1】The classroom is nice and big (____)
【2】here are six fans and four lights in the classroom. (____)
【3】There is a picture on the floor. (____)
【4】Amy is cleaning the windows and Chen Jie is cleaning the door· (____)
【5】Zhang Peng has a big schoolbag. (____)
【答案】
【1】 1
【2】 0
【3】 0
【4】 0
【5】 1
【解析】
【1】句意:教室又大又漂亮。根据短文叙述 It's big and nice.(它又大又漂亮。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。
【2】句意:教室里有6个电扇和四盏灯。根据短文叙述 And we have four fans and six lights.(我们有4个电扇和6盏灯。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
【3】句意:地板上有一张画。根据短文叙述 There is a beautiful picture on the white wall.(白色的墙上有一张漂亮的画。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
【4】句意:艾米正在擦窗户,陈洁正在擦门。根据短文叙述 Amy is cleaning the door.(艾米正在擦门。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
【5】句意:张鹏有一个大书包。根据短文叙述 He has a big blue schoolbag. His name is Zhang Peng.(他有一个蓝色的大书包。他的名字叫张鹏。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。
这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,掌握细节叙述,然后根据短文叙述来判断正误。
【题目】书面表达。
根据所给的信息,选择其中两个动物,向大家介绍一下吧!要求:语言通顺,信息全面。要求:40词左右。
pandas | black and white, live in forests, eat bamboo, climb trees |
polar bear | white fur, swim, eat fish and meat |
dolphin | not a fish, live in the ocean, can jump out of the water |
____________________________________________________________________________________