题目内容
【题目】阅读下面的短文,判断正误。正确的写“T”,错误的写“F”。
The Whites
The Whites always get up early every day. In the morning father always goes to work. Sandy and Sue always go to school. Mother usually stays at home. At noon, Sandy and Sue always have lunch at school. In the afternoon. Sandy and Sue come from school. They usually arrive home early. In the evening. Sandy and Sue always do their homework. At night, they go to bed early, but it’s difficult for them to fall asleep.
( ) ⑴The Whites mean all the members of Mr. White’s family.
( ) ⑵Sandy is Mr. White’s daughter and Sue is his son.
( ) ⑶Mr. White, Sandy and Sue leave home in the morning except Mrs. White.
( ) ⑷Sandy and Sue can get home early in the afternoon.
( ) ⑸Sandy and Sue like sleeping.
【答案】⑴T;⑵F;⑶T;⑷T;⑸F
【解析】
思路分析:本题应该先整体的通读文段,然后再通读试题,根据具体题目从文章中得出答案。
名师解析:
⑴句子意思是The Whites意思是指Mr. White全家人。可知答案为T。
⑵由句子Sandy和Sue都是女孩的名字,不是题目中的Sandy是Mr White的女儿,Sue是他的儿子。可知答案为F,
⑶由句子In the morning father always goes to work. Sandy and Sue always go to school. Mother usually stays at home.上午,爸爸总是去上班。Sandy和Sue总是去上学。妈妈通常待在家里。跟题目中“除了Mrs. White之外,Mr. White, Sandy 和Sue都离开家”意思一样,可知答案为T。
⑷由句子In the afternoon. Sandy and Sue come from school. They usually arrive home early.在下午,Sandy和Sue从学校回来。她们通常早到家。跟题目表达的意思一样,答案为T。
⑸由句子At night, they go to bed early, but it’s difficult for them to fall asleep.在晚上,他们早早地去睡觉,但是入睡对她们来说很难。而题目中的句子意思是“Sandy和Sue喜欢睡觉”,意思不一致,答案为 F。