题目内容
【题目】阅读短文内容,判断句子正误。
Do you know something about our planet? There are plains, mountains, rivers, lakes, and oceans on our planet. There are all kinds of trees, flowers and grass on our planet. There are all kinds of wild animals living together with us. Don’t you want to keep our planet beautiful ? But sometimes we do bad things to it. We waste too much water. We cut down too many trees. We hunt too many wild animals for our food or clothes … We shouldn’t do these things. We should save our planet because we have only one planet.
(1)There are all kinds of wild animals and plants on our planet.( )
(2)Sometimes we do bad things to our planet. ( )
(3)We don’t hunt too many wild animals for our food or clothes ( )
(4)We shouldn’t do bad things. ( )
(5)We should save our planet. ( )
【答案】(1)√(2)√(3)×(4)√(5)√
【解析】(1)There are all kinds of wild animals and plants on our planet.题意为“在我们的星球上有各种各样的野生动物和植物。”由原文There are all kinds of trees, flowers and grass on our planet. There are all kinds of wild animals living together with us.“我们的地球上有各种各样的花草树木,有各种各样的野生动物和我们住在一起。”可知题意是正确的。故填√
(2)Sometimes we do bad things to our planet.题意为“有时我们对地球做坏事。”由原文sometimes we do bad things to it.“有时我们对它做坏事。”可知题意是正确的。故填√
(3)We don’t hunt too many wild animals for our f ood or clothes题意为“我们没有大量猎杀野生动物作为食物或衣服。”由原文 We hunt too many wild animals for our food or clothes … “ 我们猎杀了大量的野生动物作为我们的食物或衣服。”可知题意是错误的,故填×。
(4)We shouldn’t do bad things.题意为“我们不能做坏事。”由原文We hunt too many wild animals for our food or clothes … We shouldn’t do these things.“我们猎杀了大量的野生动物作为我们的食物或衣服,我们不应做这些事。”可知题意是正确的。故填√。
(5) We should save our planet 题意为“我们应该拯救地球。”由原文We should save our planet可知题意是正确的。故填√。
【题目】根据所提供的信息,模仿例句将语段补充完整。
Name: Bob Age: 11 Height: 160 cm Weight: 45 kg Birthday: January 1st Favorite animal: dogs Hobby: drawing |
Name: John Age: 14 Height: 170 cm Weight: 56kg Birthday: October 21st Favorite animal: birds Hobby: swimming |
Name: Alice Age: 13 Height: 155 cm Weight: 40kg Birthday: January 25th Favorite animal: cats Hobby: singing |
比较三个人的信息,完成下面的短文,再按照例文写出关于John的自我介绍。不少于六句话。 |
My name is Bob. I'm 11 years old. I'm than John. I'm the. I am 160 centimeters. I'm 45 kilograms. I'm than John, but I'm taller than . My birthday is January 1st. My favorite animal is. I like drawing very much
AboutJohn:
__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________