题目内容

【题目】阅读短文,判断正(T)(F)

The traffic lights are the same in every country. There are always three lightsredyellow and green. Red means “Stop”yellow means “Wait” and green means “Go”In Chinadrivers drive on the right side of the road. In the US, drivers drive on the right side, too. In England and Australia, however, drivers drive on the left side of the road. If you go by carby bike or on foot, you must know the traffic rules.

( )1.There are four lights in every country.

( )2.In England and China, drivers drive on the left side.

( )3.Green light means “Wait”

( )4.If you go by car, by bike or on foot, you must know the traffic rules.

【答案】1.F 2.F 3.F 4.T

【解析】

1. 根据There are always three lights可知通常交通灯有三个,分别是红黄绿色。而不是题干中说的四个,故本题答案为F

2. 根据In Chinadrivers drive on the right side of the road. In the US, drivers drive on the right side, too. In England and Australia, however, drivers drive on the left side of the road. 可知在中国和美国,司机靠右行驶;在英国和澳大利亚,司机靠左形式。题干说在中国和英国,司机靠左行驶,与文章不符,故本题答案为F

3. 根据green means “Go” 绿色代表前行,可知题干与原文不符,故本题答案为F

4. 根据If you go by carby bike or on foot, you must know the traffic rules. 可知题干正确,故本题答案为T

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网