题目内容
【题目】阅读下列表格,选出正确的选项,将其标号填入题前的括号内。
Pen Friend Club
26 Madison Ave. New York, U. S. A |
Dear Lisa, How are you? My name is Bruce. I live in New York. I am thirteen years old, and I am a middle school student. There are five people in my family. They are my father, my mother and my two sisters. My father is a teacher, and my mother works in a bank. My sister, Anna, is 21 and she has long black hair. My sister, Rose,is 14 and she has short brown hair. We live in a lame house. It has four bedrooms and it is comfortable(舒适的).My favourite sport is playing football. My uncle's name is Bill. He is thirty years old,and he works in a hospital. On Saturdays Uncle Bill comes to my house and plays football with me. I also like baskethall. How about you? Write soon. Your friend, Bruce |
( )1. Bruce lives in_______.
A. Sydney B. New York C. Paris
( )2. Bruce's father works in a __________.
A. bank B. school C. hospital
( )3. Rose has________]_.
A. long black hair B. short brown hair C. short black hair
( )4. -How many bedrooms does my house have? -It has__________.
A. three B. five C. four
( )5. How many people are there in Bruce's family?
A. Five. B. Six. C. Four.
【答案】
1. B
2. B
3. B
4. C
5. A
【解析】
1.句意:布鲁斯住在纽约。根据 I live in New York.我住在纽约,可知答案选B.
2.句意:布鲁斯的爸爸在学校工作。根据My father is a teacher我爸爸是老师,可知答案选B.
3.句意:罗斯长着短短的褐色头发。根据she has short brown hair.她长着短短的褐色头发,可知答案选B.
4.句意:我们的房子有几个卧室?四个。根据It has four bedrooms 它有四个卧室,可知答案选C.
5.句意:布鲁斯的家有几口人?根据There are five people in my family.我家有五口人,可知答案选A。
【规律总结】本题考查了学生阅读理解能力,每个问题在句中都有明确的句子提示,找到句子就能选出正确选项。