题目内容

【题目】A woman in the US is able to speak for the first time in 11 years after a pioneering voice box transplant.

Brenda Jensen said the operation was a great success which had saved her life. Thirteen days after the surgery she said her first words: “Good morning, I want to go ” home. ”It is the first time a voice box and windpipe have been transplanted at the same time and only the second time a voice box has ever been transplanted.

Ms. Jensen,52,had been unable to speak on her own since her voice box was damaged during surgery (手术) in 1999. Since then,she has been unable to taste or smell food,could breathe only through a hole in her windpipe and could talk only with the help of an electronic voice box.

In October,doctors at the University of California Davis Medical Centre removed the voice box and 6cm of the windpipe from a donor body. In an 18hour surgery,this was transplanted into Ms. Jensen's throat and the team connected it to her blood supply and nerves(神经).

Professor Martin Birchall from University College London,who was part of the surgery team,said:”We've learned that we can repair nerves to make even very complex organs function again. It'll open the door to better facial transplants and will be extremely important as tissue (组织) engineering develops. ”

A voice box transplant might be life changing,but it is not life saving. Everyone who receives a transplant must take drugs to control the immune system (免疫系统) for the rest of their lives. These drugs can reduce life expectancy,so they are normally set aside for life saving procedures.

One of the reasons Ms. Jensen was a suitable person for this transplant was that she was already taking immune controlling drugs after a kidney-pancreas transplant four years ago. Professor Peter Belafsky,part of the surgical team,said:“Brenda was an exceptional candidate for the transplant because she was highly motivated. Anyone who's met Brenda knows that she is a strong and determined person with a great attitude towards life in spite of the many physical challenges she's faced over her lifetime. ”

1The voice transplant surgery is of great importance because it proves that _______.

A. facial transplants are now easier to perform

B. new medical technology is always possible to discover

C. nerve repairing is a breakthrough in tissue engineering

D. the drugs taken after the surgery help the patient live longer

2Ms. Jensen was a suitable person for this transplant because she was ________.

A. strong—willed and prepared B. experienced and brave

C. seriously ill and motivated D. determined and realistic

3Which of the following is the fight time order of the event?

a. Ms. Jensen received a voice box transplant operation.

b. Ms. Jensen began to take immune controlling drugs.

c. Doctors removed the voice box from a donor body.

d. Ms. Jensen had a kidney—pancreas transplant surgery.

A. acdb B. dbca

C. bdca D. cabd

4Which is the best title for the passage?

A. First Words from New Voice Box

B. Transplant Saves A Woman’s Life

C. Courageous Woman Defeating Fears

D. Overcoming Obstacles to Speak Again

【答案】

1 C

2 A

3 B

4 A

【解析】

本文是一篇科普类短文阅读。文章主要介绍美国首个喉头移植手术成功的案例,使患者能够再次说话

1细节理解题。根据第五段第一、二句"We've learned that we can repair nerves to make even very complex organs function again.It'll open the door to better facial transplants and will be extremely important as tissue engineering develops."可知,我们能修复神经使得复杂的器官再次工作,这将打开进行更好的面部移植手术的大门,并对组织工程学的发展有及其重要的意义,因为它证明了神经修复是组织工程的突破。故选C。

2细节理解题。根据最后一段Brenda was an exceptional candidate for the transplant because she was highly motivated.可知,Ms. Jensen一直在吃控制免疫的药,并有坚强的意志和很高的积极性故选A。

3推理判断题。根据文章第四段、第五段可知,Ms. Jensen先做了手术,再吃药控制,最后将从捐献者身体内取出的喉头移植到身体。故选B。

4主旨大意题。根据文章第一段A woman in the US is able to speak for the first time in 11 years after a pioneering voice box transplant.及全文内容可知。本文介绍美国首个喉头移植手术成功的案例,并使患者能够再次说话。故选A。

考查阅读理解选择最佳标题时,需要注意排除绝对化或片面的选项,要放眼全文,从首段和末段寻找文章的主旨大意。小题4就是根据文章首段第一句A woman in the US is able to speak for the first time in 11 years after a pioneering voice box transplant.及全文内容概括出标题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I was riding my special motorbike this past weekend and stopped at a convenience store. As I was getting my wheelchair off the back,a man watched me from his car and I noticed a wheelchair in his back seat. We spoke for a moment and I asked him about the wheelchair. He answered that it was for his daughter. “Well,do you think she would like to go for a ride on my motorbike with me?” I asked. He seemed shocked that a total stranger would ask him this. He thought about it for a second and said,“OK, as long as I can follow you. ”

He introduced me to Amy and he sat her on my back seat. Her father followed me for a few miles and she talked non-stop about what she wanted for Christmas.

As we came back to the convenience store,she said,“This ride is the best Christmas present I could ever receive. I have been in a wheelchair my whole life and didn’t know I could do this. ”I told her about some of the other things I do(ski,travel the world by myself, etc. ). As her father was taking her off my bike,she turned to him and said,“Oh Daddy, I'm going to be OK. Mr. Bryant does all kinds of things, and I will too. ”Her father turned away as a tear of joy rolled down his cheek. He hugged me and said,“I was sitting here praying for a gift for Amy that

would encourage her. She often felt that her life was dull compared to other children. God answered my prayer just now. Now I pray that God will bless you for your gift to Amy today. ”I believed what he said. Being kind and thoughtful to others,we can be an answer to prayer.

1How did the father feel at first when the author invited his daughter for a ride?

A. He felt surprised because he didn't know the author.

B. He was happy because his daughter could gain excitement.

C. He was moved because the author was willing to help his daughter.

D. He felt nervous because he was worried about his daughter's safety.

2What can we know about the author?

A. He was a disabled man.

B. He usually drove too fast.

C. He worked in a convenience store.

D. He often helped people who were in trouble.

3According to the passage,the girl ________.

A. used to be a completely healthy person.

B. was not allowed to do some fierce sports

C. usually felt sad about life due to her disability

D. was unwilling to communicate with a stranger

4What did the author's gift refer to according to the girl's father?

A. The motorbike. B. The wheelchair.

C. The blessing. D. The ride

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网