题目内容

【题目】阅读短文,根据所提供的信息判断句子正误,正确写“√”,错误写“×”。

Yesterday was September 10th. It was Teachers’ Day. We bought some flowers and presents to our teachers’ office. We thanked them for their hard work. Our teachers were very happy. In the afternoon we held a party in our school hall. Many students and teachers gave wonderful performances at the party. Our teachers sang and danced happily with us. All the teachers and students had a good time.

1Yesterday was National Day. ____

2We bought some flowers and presents to our teachers’ office. ____

3Our teachers were not happy. ____

4We held a party in the afternoon. ____

5We all had a good time. ____

【答案】1. F 2. T 3. F 4. T 5. T

【解析】

1. 根据短文中Yesterday was September 10可判断此句是错误的。

2. 根据短文中We bought some flowers and presents to our teachers’ office.判断出此句是正确的。

3. 根据短文中Our teachers were very happy.可判断此句是错误的。

4. 根据短文中In the afternoon, we held a party in our school. 可判断此句是正确的。

5. 根据短文中All the teachers and students had a good time.可判断此句是正确的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容选择正确的答案,将序号写在前面括号内。

John and May were quite rich. They had a big, beautiful house full of expensive paintings. One day, they got an envelope with two tickets inside.

They had many friends and were surprised, however, when they could not find out who had sent them the tickets. There was no letter in the envelope with two tickets. “They’ve forgotten to put a letter in it.” John said, “How strange! We don’t know whom to thank. “They phoned many of their friends and asked, “Did you send us theatre tickets?” “No,” their friends said. “We didn’t send them.” ‘‘It’s strange,’’ May told her husband, “but we won’t waste the tickets. Everyone says that the play is very good.”

So they went to the theatre. They didn’t really enjoy the play, because they were worrying all the time. The play started at eight o’clock and finished at ten. When they got home, it was after eleven.

There was a note on their front door. It said, “We hope you enjoyed the play.” Inside the house there was no painting left. They had all been stolen.

1According to the passage John and May had lots of expensive ________.( )

A. tickets B. paintings C. houses D. friends

2What’s the meaning of “envelope”? ( )

A. B. 信件 C. 信封 D. 惊喜

3How long was the play? ( )

A. Two hours. B. Eight hours. C. Ten hours. D. Eleven hours.

4Who sent John and May the tickets? ( )

A. Their friends. B. Their parents.

C. Not mentioned. D. The thieves(小偷).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网