题目内容
【题目】阅读下文,判断正误。
Hello, my name is Jack. I am a student. I have an uncle and an aunt. This is my uncle. He's a tall man. His name is Tim Black. He is 26 years old. He is a firefighter. He's brave. He can run very fast. He's very strong. The lady is my aunt. Her name is Louise Brown. She's thin and tall. She is a singer. She can sing very well. She can dance, too. She's thirty years old. She has many fans. They all like her very much.
(1)Jack is a student. ( )
(2)Jack has two uncles. ( )
(3)Tim Black is a strong police officer. ( )
(4)His aunt can sing very well. ( )
(5)She is thirteen years old. ( )
【答案】(1)正确
(2)错误
(3)正确
(4)正确
(5)错误
【解析】
大意:短文介绍了杰克的叔叔和姑姑的外貌和职业。
(1)句意:杰克是个学生。根据Hello, my name is Jack. I am a student.可知杰克是个学生,故答案为正确。
(2)句意:杰克有两个叔叔。根据I have an uncle and an aunt.可知杰克有一个叔叔,故答案为错误。
(3)句意:提姆布莱克是一名强壮的警官。根据He is a firefighter. He's very strong.可知提姆布莱克是一名强壮的警官,故答案为正确。
(4)句意:他的姑姑会唱得很好。根据She can sing very well. 可知杰克的姑姑唱得很好,故答案为正确。
(5)句意:她十三岁了。根据She's thirty years old. 可知她30岁了,故答案为错误。