题目内容
【题目】Mrs. Green doesn’t like sports. She has much work to do at home. Her mother is coming this afternoon and she goes to meet her. Near the school she looks at her watch. She has some time. So she goes into the school. Her son isn’t in the classroom. She asks a boy and knows they’re behind the school. She sees some boys playing there. Her son is there, too. She watches them playing and soon she’s angry. She takes her son to the wall. “Go home with me, Richard,” she says. “Don’t play with them. I can buy a nice ball for you. Then you don’t need to scramble for the ball. ”
( )1. Mrs. Green doesn’t like sports, so ________.
A. she is at home
B. she doesn’t know about balls
C. she has much work to do
( )2. Mrs. Green goes to ________.
A. see her son
B. watch her son play
C. meet Richard’s grandma
( )3. Richard is a ________.
A. schoolboy B. schoolgirl C. teacher
( )4. Mrs. Green thinks, so she wants to buy one for him.
A. her son likes balls
B. her son needs a ball
C. her son is very small
( )5. What’s the Chinese for “scramble”?
A.抢夺 B.玩 C.投
【答案】1. B 2.C 3.A 4.B 5.A
【解析】
思路分析:本题应该先整体的通读文段,然后再通读试题,根据具体题目从文章中得出答案。
名师解析:1. 由句子I can buy a nice ball for you. Then you don’t need to scramble for the ball. 我给你买个新球。你就不用抢球了。可知答案为B。
2. 由句子Her mother is coming this afternoon and she goes to meet her. 今天下午她妈妈要来。她去看她。可知答案为C。
3. 由句子Her son isn’t in the classroom. 她儿子没在教室里。可知答案为A。
4. 由句子Then you don’t need to scramble for the ball. 你就不需要抢球了。可知答案为B。
5. 此题需要结合文章内容和尝试来分析,在英国有一种足球的玩法是靠抢球来达到赢得比赛的目的。结合本文,可以分析scramble是抢的意思,故答案为A。