题目内容
【题目】阅读理解。
I like my village. There are many mountains near my village. There is a river in front of my village. The village is very beautiful in spring. The mountains come green. There are many trees and flowers. The flowers are colourful. There are many ducks in the clean river. Many fish swim happyily in the river. But I like summer. It’s not hot. It’s very cool. Do you like my village? Welcome to my village.
(一)根据对话内容回答问题。
1.Is there a river in the village?
2.Are there many fish in the river?
3.Which season does she like best?
4.Which season is beautiful?
5.Do you like the village?
(二)根据对话内容进行判断,正确的用“√”,错误的用“×”表示。
6.There are many houses on the mountain.
7.The summer is colorful.
8.It’s not hot in summer.
9.There are many fish in the river.
10.Many ducks are in river in spring.
【答案】
1.No, there isn’t.
2.Yes, there are.
3.Summer. / She likes summer best.
4.Spring. / Spring is beautiful.
5.Yes, I do.
6.×
7.×
8.√
9.√
10.√
【解析】
1.根据第一行中There is a river in front of my village. 可知在村前有一条河,河并没有在村里。故本题答案为No, there isn’t.
2.根据第三行中Many fish swim happyily in the river. 可知河里有很多鱼。故本题答案为Yes, there are.
3.根据第四行中But I like summer. 可知作者最喜欢夏天。故本题答案为Summer. / She likes summer best.
4.根据第二行中The village is very beautiful in spring. 可知村庄在春天非常美丽。故本题答案为Spring. / Spring is beautiful.
5.根据文章的描述可知村庄非常吸引人,故本题答案为Yes, I do.
6.根据第一行中There are many mountains near my village. 可知村庄附近有很多山,并没有提到山上是否有很多房子,故题干错误,本题应填×。
7.根据第二行和第三行中The village is very beautiful in spring. The flowers are colourful. 可知村庄在春天非常漂亮,色彩斑斓,而不是在夏天,故题干错误,本题应填×。
8.根据第四行中But I like summer. It’s not hot. It’s very cool. 可知村庄在夏天并不热,很凉爽,故题干正确,本题应填√。
9.根据第三行中Many fish swim happyily in the river. 可知河里有很多鱼,故题干正确,本题应填√。
10.根据第二行和第三行中The village is very beautiful in spring. There are many ducks in the clean river. 可知春天里河里有很多鸭子,故题干正确,本题应填√。