题目内容
【题目】阅读并判断,用T或F表示。
The Earth is our home. On Earth, there are rivers, seas and lakes. There are hills and mountains. There are plants and animals. Many years ago, the air was clean. The rivers and lakes were clean. There were a lot of fish. There were a lot of trees and animals too .
Now the Earth is dirty . The air is dirty . The rivers and lakes are dirty . There are not many fish in the water. There are not many trees on Earth. People cut down too many trees for wood . There are not many animals either. People kill them for meat and fur。
The Earth is our home. Our home is dirty . We should make it clean again . We should keep it clean .
( ) 1. The Earth was clean many years ago .
( ) 2. There were not many trees on Earth long long ago .
( ) 3. There are not many animals on Earth now .
( ) 4. People do not like animals and trees.
( ) 5. We cannot make the Earth clean again .
【答案】1. T 2.F 3.T 4.F 5.F
【解析】
1. 由短文中的关键句“Many years ago, the air was clean. The rivers and lakes were clean.”可知许多年前地球是干净的,故为T。
2. 由短文中的关键句“Many years ago, there were a lot of trees and animals too .”可知以前地球上许多树,与本题不相符,故为F。
3. 由短文中的关键句“Now the Earth is dirty . There are not many animals either.”可知现在地球上没有许多动物了,与本题相符,故为T。
4. 联系上下文可知,现在人们砍树和杀害动物并不是因为不喜欢他们,而是为了获取木头和毛皮,故为F。
5. 由短文中的关键句“We should make it clean again . We should keep it clean .”可知我们应该保持地球的干净,而不是不能使地球变干净,故为F。