题目内容

【题目】阅读短文内容,判断句子正误。

It was Sunday. Tom did not go to school. After breakfast, he helped his grandfather in the garden. His grandfather taught him how to grow flowers. But Tom didn’t like growing flowers. He went to the river and helped his grandfather get water. Near the river, he could see lots of yellow leaves on the ground around him on the water. He picked a leaf and looked at it very carefully. It was yellow and brown. What a beautiful leaf! He had a good time.

( )1 Tom didn’t go to school on Sunday.

( )2 Tom helped his father grow flowers.

( )3 Tom like growing flowers.

( )4 Tom went to the river and helped his grandfather get water.

( )5Tom didn’t look at the leaf carefully.

【答案】 1T 2F 3F 4T 5F

【解析】

1 Tom didnt go to school on Sunday.题意为汤姆星期天没有去上学。由原文It was Sunday. Tom did not go to school.星期天,汤姆没有去学校。可知,题意是正确的。故 填T

2Tom helped his father grow flowers.题意为汤姆帮着爸爸种花。由原文His grandfather taught him how to grow flowers.他的爷爷教他怎样种花可知是爷爷,不是爸爸,与题意不符,故填F

3 Tom likes growing flowers.题意为汤姆喜欢种花。由原文But Tom didnt like growing flowers.汤姆不喜欢种花可知与题意不符,故填F

4Tom went to the river and helped his grandfathe r get water.题意为汤姆去河边帮爷爷打水。由原文He went to the river and helped his grandfather get water. 可知,与题意完全相符。故填T

5 Tom didnt look at the leaf carefully.题意为汤姆没有仔细看这片叶子。由原文He picked a leaf and looked at it very carefully.他捡起一片叶子看的非常认真。可知与题意不符。故填F

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网