题目内容

【题目】阅读短文,判断正(T)误(F)

Dick was not old, but he does not have much hair. His wife Emma has thick, beautiful black hair. They have a son. His name is Peter, and he is five years old. One day, Dick was reading a book in his study. Peter looked at his father for a long time and then said to his mother, “Why does Papa have so little hair, Mama?” Emma laughed and said, “ He has little hair because he thinks a lot. He's a very clever man.” Peter looked at his mother's thick black hair for a few seconds and then said, “Then I know why you have so much hair.”

1Dick is five years old. ____

2Dick has much hair. ____

3Dick’s wife has much hair. ____

4Dick is a very clever man. ____

5Emma has so much hair because she isn't a clever woman. ____

【答案】

1F

2F

3T

4T

5F

【解析】

1文中提到Peter is five years old.而不是Dick。

2文中没有提到Dick的头发,所以无法判断。

3描述与关键句相符。

4描述与关键句相符。

5题目描述只是Dick的猜测,但事实并非如此。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网