题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。

On Christmas Day, Mike gets up at six twenty. He quickly puts on the clothes and looks for his present in the stocking. "Wow, what a lovely toy dog! I like it very much." he says happily. But his little brother says," it's for me. My present." Then he runs down to the ground floor to see what's in the box. He shakes(摇) the box and listens. His sister, Nancy comes to him," Oh, Mike, you are taking my present." "What? Open it and have a look!" Then they open the box and a pretty dress is in it. Mike looks around, and he sees a box for him under the tree.

1Mike gets up at . ( )

A. twenty to six B. twenty past six C. six

2The lovely toy dog is for . ( )

A. Nancy B. Nancy's sister C. Nancy's brother

3The pretty dress is for . ( )

A. Mike B. Mike's sister C. Mike's brother

4Mike gets present(s) from his family. ( )

A. only one B. two C. three

5What's in the box for Mike? ( )

A. We don't know. B. A turkey. C. A toy dog.

【答案】

1B

2C

3B

4A

5A

【解析】

1细节理解.题意:Mike在……起床。根据短文第一句“ On Christmas Day, Mike gets up at six twenty. ”可知Mike在六点二十分起床。故答案为:B .

2推理判断. 题意:这只可爱的玩具狗是给……。根据短文第三、四句"Wow, what a lovely toy dog! I like it very much." he says happily. But his little brother says," it's for me. My present." 可知这只可爱的玩具狗是给弟弟的。故答案为:C .

3细节理解. 题意:这件漂亮的连衣裙是给……。根据短文第六到第八句His sister, Nancy comes to him," Oh, Mike, you are taking my present." "What? Open it and have a look!" Then they open the box and a pretty dress is in it.可知这件漂亮的连衣裙是给妹妹Nancy的。故答案为:B.

4细节理解. 题意:Mike从他的家人那里得到……礼物。 根据短文末句“ Mike looks around, and he sees a box for him under the tree.”可知Mike得到仅仅一件礼物。故答案为:A .

5细节理解. 题意:给Mike的盒子里有……。根据短文末句“ Mike looks around, and he sees a box for him under the tree.”可知不知道盒子里有什么。故答案为:A .

考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网