题目内容
【题目】阅读理解。
A Boy'sDream
It was 1957. A boy named Franklin Chang-Diaz stared at the night sky. He was trying to see asatellite named Sputnik. Franklin marveled at the satellite. It was amazing to him. Later, he had a dream. He longed to fly in space. He wanted to be an astronaut.
When Franklin grew up, he left his homeland so that he could study science in the United States At first, Franklin was bewildered by life in the United States. But he studied hard and became a top student. In 1980, the United States space program picked him to become an astronaut! Franklin worked hard to become an astronaut. Six years later, his dream finally came true.
( )1、The boy’s name is .
A. Sputnik B. FranklinChang-Diaz C. UnitedStates
( )2、 wasamazingtohim.
A. Satellite B. Sputnik C. Space
( )3、Franklinwas bylifeintheUnitedStates at first.
A. happy B. sad C. bewildered
( )4、Helefthishomelandsothathe .
A. couldstudyscienceintheUnitedStates
B. could becamea topstudent
C. could grow up
( )5、 Hisdreamfinallycametrue in .
A. 1957 B. 1986 C. 1980
【答案】1.B 2.A 3.C 4.A 5.B
【解析】
1.根据文中第一行第二句话AboynamedFranklinChang-Diazstaredatthenightsky.可知,故答案是B。
2.第一段第五句话中“It”指的是前面的satellite。故答案是A。
3.根据第二段第二句话Atfirst,FranklinwasbewilderedbylifeintheUnitedStates.可知,故答案是C。
4.根据第二段第一句话When Franklin grew up, he left his homeland so that he could study science in the United States.可知,故答案是A。
5.1980他成为宇航员,Six years later, his dream finally came true.说明6年后他的梦想成真,故答案是1986,即B。