题目内容
【题目】阅读短文,选择填空。
My grandfather is fifty-five years old. He's a taxi driver. He loves his job very much. It is Sunday. Today is his birthday. My father, my mother and I are in his home. My uncle also comes here. He's a tall man. He's a worker. He comes to see my grandfather every Sunday. My grandfather has a good friend. His name is Jim. He's from England. He's a nice cook. He comes to see him, too. My grandfather is very happy today.
(1)My grandfather is years old now.
A.seventy
B.eighty
C.fifty-five
(2)My grandfather is a
A.worker
B.driver
C.cook
(3)My also comes to see my grandfather.
A.uncle
B.aunt
C.cousin
(4)Mt uncle is very
A.short
B.fat
C.tall
(5)Jim is my grandfather's
A.friend
B.son
C.daughter
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)C
(5)A
【解析】该短文主要是主人公的爷爷过生日,亲戚朋友祝贺的事情。
(1)细节阅读。根据My grandfather is fifty-five years old. 得知爷爷55岁。所以答案是:C
(2)细节阅读。根据句子 He's a taxi driver. 得知爷爷是出租车司机,所以答案是:B
(3)细节推理。根据句子My uncle also comes here. 得知叔叔也来看望爷爷,所以答案是:A
(4)细节阅读。根据句子He's a tall man. 得知叔叔很高,所以答案是:C
(5)细节推理。根据My grandfather has a good friend. His name is Jim. 得知吉姆是爷爷的朋友,所以答案是:A