题目内容

  Most people think of racing when they see greyhounds(灰狗)and believe they need lots of exercise. They can actually be quite lazy! Greyhounds are good at fast races but not long-distance running. They do need regular exercise but they like to run for a short burst and then get back on the bed or a comfortable seat. Another misunderstanding is that greyhounds must be aggressive(好斗的)because they are big in size. In fact greyhounds love people and are gentle with children.

  Greyhounds can live for 12~14 years but usually only race for two or three years, and after that they make great pets. They don't need a lot of space, don't make a lot of noise and don't eat a lot for their size.

  Normally, greyhounds can be as tall as 90 cm. There is, however, a small-sized greyhound, which stands only 33 cm. Greyhounds come in a variety of colors. Grey and yellowishbrown are the most common. Others include black, white, blue, red and brown or a mix of these.

  Greyhounds have smooth body coats, low body fat and are very healthy. Because they're slim(苗条的), they don't have the leg problems like other dogs the same height. But they do feel the cold, especially since they would much rather be at home in bed than walking around outside.

(1)The text is written mainly ________.

[  ]

A.to tell people how to raise greyhounds

B.to let people know more about greyhounds

C.to explain why greyhounds are aggressive

D.to describe greyhounds of different colors

(2)It can be inferred that greyhounds _________.

[  ]

A.love big doghouses

B.like staying in bed all day

C.make the best guard dogs

D.need some exercise outdoors

(3)Why does the author say that greyhounds make great pets?

[  ]

A.They are big in size.

B.They live a very long life.

C.They can run races for some time.

D.They are quiet and easy to look after.

(4)If you keep a pet greyhound, it is important __________.

[  ]

A.to keep it slim

B.to keep it warm

C.to take special care of its legs

D.to take it to animal doctors regularly

答案:B;D;D;B
解析:

(1)通读全文可知,本文主要描述了灰狗的性格、生命年限、习性及身高、体重等特点,大体上向我们介绍了greyhounds,并提出了人们对greyhounds的错误观点,故答案应选B项。

(2)由第二段的第二句可知,“They don't need a lot of space,...”,故A项不对;由第一段的第四句可知,“They do need regular exercise...”,故B项不对;而由文中可知greyhounds不擅长长距离跑步,喜欢卧床,故不可能成为好的guard dogs,而可以成为great pets。故D项正确。

(3)由第二段中的“They don't need a lot of space, don't make a lot of noise and don't eat a lot for their size.”可知,灰狗比较安静,而且易于照看。故选D

(4)由文章的最后一句可知答案。


练习册系列答案
相关题目

  When a storm is coming, most people leave the area as quickly as possible and head for safety. But there are a few people who will get into their cars and go straight for the center of the storm. These people are willing to risk (冒……危险) being killed by floods or 100-kilometer-an-hour winds for the excitement of watching the storm close up.

  “Storm chasing (追逐) ” is becoming an increasingly popular hobby (喜好), especially in the Midwest of the United States, where there are frequent storms between March and July. A storm chaser begins the day by checking the Internet for the latest weather reports, and then drives up to 1 000 kilometers to where the storm will be and waits for it to develop.

  Although anyone can do it, storm chasing is extremely dangerous. The power of a big storm can throw a cow into the air or destroy a whole house in seconds. Storm chasers are also often hurt in accidents caused by driving in a heavy rain. If you are a beginner,it is much safer to join a group for storm-chasing vacations during the storm season.

  Even then, storm chasing is not all adventure and excitement. “Storm chasing is 95% driving, ” says Daniel Lynch, who spends most of his summer storm-chasing. “Sometimes you can sit around for hours waiting for something to happen, and all you get is blue sky and a few light showers. ”

  However, for storm chasers, it is all worth it. “When you get close to a storm, it is the most exciting sight you will ever see in your life, ”says Jasper Morley. “Every storm is an example of the power of nature. It is the greatest show on Earth. ”

(1) For storm chasing, the first thing storm chasers do is to________.

[  ]

A.head straight for the center of the storm

B.get into the car for safety

C.wait patiently for the storm to develop

D.collect information about a coming storm

(2) Beginners of storm chasing are advised

[  ]

A.not do drive in a heavy rain

B.to do it in an organized way

C.not to get too close to a storm

D.to spend more time on it in summer

(3) By saying “it is all worth it” in the last paragraph, the author means that________.

[  ]

A.storm chasing costs a lot of money

B.storm chasing is worth hours of wait-ing

C.efforts in storm chasing are well paid

D.a storm presents the greatest show on Earth

(4) What can we learn from the text?

[  ]

A.Sometimes storm chasers get nothing but disappointment.

B.Many storm chasers get killed in the storms.

C.Storm chasing is becoming popular around the world

D.Storm chasing is only fit for young peo-ple.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网