题目内容
Nancy had just got a job as a secretary in a company. Monday was the first day when she went to work, so she was very 1 and arrived early.
She 2 the door open and found nobody there. "I am the 3 to arrive." She thought and came to her desk. She was surprised to find a bunch of 4 on it. They were fresh. She 5 them and they were sweet. She looked round for a 6 to put them in. "Somebody has sent me flowers the very first day!" She thought 7 , "but who could it be?” She began to 8 .
The day passed quickly and Nancy did everything with 9 interest. For the following days of the 10 , the first thing·Nancy did was to change water for the flowers and then 11 herself in her work.
Then came another Monday. 12 she came near her desk, she was overjoyed to see a (n) 13 bunch of flowers there. She quickly put them in the vase, 14 the old ones.
The same thing happened again the next Monday. Nancy began to think of ways to find out the 15 .
On Tuesday afternoon. She was sent to hand in a plan to the 16 . She waited for her directives(指令)at her secretary’s 17 . She happened to see on the desk a half-opened notebook, which 18 : "In order to keep the secretaries 19 , the company has decided that every 20 a bunch of fresh flowers should be put on each secretary’s desk."
Later, she was told that their general manager was a business management psychologist.
解析:
|
(1) 第一天上班,又到得很早,自然是非常“兴奋”。(2) 门是被“推”开的。turn, knock后面不接形容词作宾语补足语,而force表示用暴力强行推开。(3) 前一句提到办公室还没有人,所以她是“第一个”到办公室的。(4) 根据本段倒数第二句话可知,她发现桌子上有一束“花”。(5) 根据本句后半句可知,她是在“闻”花。(6) 文中紧接着说她要把花放进去,还可根据第四段最后一句的提示可知,她是在找“花瓶”。(7) 因为有人送花,她自然是在“开心”地想。(8) 由于不知道花是谁送的,她便开始“琢磨”。(9) 本句提到时间过得很快,并且她又收到了花,所以她是以“极大的”兴趣工作的。(10) 后两段都提到了接下来的每周一,所以此处应该是“本周”接下来的日子。(11)bury oneself in one’s work 为固定搭配,意为“埋头工作”。(12) 此处表示“当她来到办公桌前时”。(13) 文中下一句和倒数第二段最后一句都表明这束花是新的。(14) 根据前后文可知,Nancy把新花放入花瓶,“取代”了旧花。(15) 她连续三周都收到花,可并不知道是谁送的,因此她决定想办法查出这个“送花人”。(16) 根据下文和最后一段可知,她被派到总经理办公室递交一份计划。(17) 根据下一句及介词at可知,她是在经理秘书的“办公桌”旁边等候经理的指示。(18) 表示纸上、书上等地方写着字应该用say。(19) 公司给每一位秘书送花,是为了使其保持高昂的工作热情。(20) 从上文可以判断公司是在每周一的早晨给秘书送花的。 |
Nancy had just got a secretary’s job in a big company to work in the sales department. Monday was the first day that she went to work, so she was very 35 . She got up very early and arrived at the office at twenty to eight. She 36 the door open and found nobody there. “I am the first to arrive.” She thought and came to her desk 37 she was surprised to find a large bunch of flowers on it. They were 38 . She picked up the flowers from the desk and smelled them. “Oh, how lovely!” Nancy cried joyfully. She then 39 for a vase to put them in. “Somebody has sent me flowers the 40 first day!” She thought happily. “But who could it be?” She began to wonder.
The day passed very 41 and Nancy did everything 42 great interest and enthusiasm. For the following days of the week, the first thing Nancy did was to change water for the flowers. And then she __ 43 herself in her work.
Then came another Monday. When she came near her desk, she was overjoyed to see a new bunch of flowers there. She quickly put them in the vase, replacing the old ones. The same thing happened again the next Monday. Nancy felt it strange and this time she began to think of ways to find out the 44 .
On Tuesday afternoon, she was sent to 45 a plan to the general manager's office. She had to stay for a while at his secretary's desk 46 his directives. She happened to see on the desk a big notebook 47 with “Records of managers' meetings”, and 48 the half-opened pages. Suddenly her eyes fell on these words, “In order to keep the secretaries in high spirits, the company 49 that every Monday morning a bunch of fresh flowers should be sent to each secretary's desk.”
Later, she was told that their general manager was a wise man with the Bachelor of Psychology in Business.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|