题目内容
Being green is everywhere these days, whether it is in the school, factory or anywhere on the Internet. This is because our planet is in danger, losing resources, polluting resources and destroying ecosystems(生态系统). Different species are dying because we can’t take care of our home. Now ask yourself why you don’t want a green healthier lifestyle and to save animals. Keep that in mind as you read on.
There are many ways to be green, first of all, everyone should recycle; it’s something easy and helps our planet in many ways. All you’d have to do is put recycling in recycling and garbage in garbage. Another popular thing is to try your best not to drive a car. Sometimes you can just walk, bike, or take a subway. This ensures that our air won’t be polluted, which in turn helps our lungs and everything else on our planet. Next thing is saving energy. We can do this by not using too much heat or air conditioning in summer or winter. It’s not preferable because it’s hard, but you can try and put your washing machine on cold whenever possible and try to keep electronics out of the rubbish. What’s more, remember to stop drinking from plastic bottles because plastic can only be used once and if used many times, it will become unhealthy. So you’d better use a glass or buy a reusable water bottle. The last and most important thing is, spread this news to the world and tell them what’s happening in our world. I’ve only listed a small part of the endless possibilities to save this world. The least you can do is do the simple ones.
1.What does the underlined word “that” in Paragraph 1 refer to?
A. The importance of being green.
B. The question asked in this paragraph.
C. The present situation of the Earth.
D. The reader’s contribution to the Earth.
2. How many ways to be green are mentioned in the passage?
A. Two.B. Three.
C. Four.D. Five.
3.According to the passage, the most important way to be green is to .
A. call on others to protect our Earth
B. recycle what we have used
C. try our best to stop driving cars
D. save as much energy as possible
4.The passage is intended to .
A. tell us the importance of protecting our Earth
B. Help us to cut down the pollution on our Earth
C. teach us some knowledge about our health today
D. guide us to some ways of protecting our Earth
1.B
2.D
3.A
4.D
【解析】
试题分析: 本文讲述因为我们不善待我们的家园—地球,现在我们处于危险的状态,生物系统被破坏,资源被污染,给出五种方式来让世界变得更环保,最重要的是号召人们行动起来保护地球
1.B 细节理解题。根据第一段提到Now ask yourself why you don’t want a green healthier lifestyle and to save animals. Keep that in mind as you read on.现在问问你自己为什么不想过更绿色的健康生活方式去挽救这些动物呢,把这个问题记住,当你阅读时,故选B项。
2.D 细节理解题。根据第二段提到first of all, everyone should recycle循环利用Another popular thing is to try your best not to drive a car不开车Next thing is saving energy.节约能源;what’s more, remember to stop drinking from plastic bottles 停止用塑料袋The last and most important thing is, spread this news to the world and tell them what’s happening in our world.最重要的是传播这个消息让更多的人了解地球的现状,一共五种,故选D项。
3.A 细节理解题。根据最后一段提到The last and most important thing is, spread this news to the world and tell them what’s happening in our world. I’ve only listed a small part of the endless possibilities to save this world. The least you can do is do the simple ones最重要的是传播这个消息,让世界上更多的人了解地球的现状,号召人们保护地球,故选A项。
4.D 写作意图。本文讲述因为我们不善待我们的家园—地球,现在我们处于危险的状态,生物系统被破坏,资源被污染,给出五种方式来让世界变得更环保,最重要的是号召人们行动起来保护地球,故选D项。
考点:环保类阅读。
根据短文内容,从短文后的选项中,选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
1.____________. It makes us wonder… if scientists can send a man to the moon, why can’t they find a cure for the common cold? The answer is easy. There are actually hundreds of kinds of cold viruses out there. You never know which one you will get, so there isn’t a cure for each one.
2.____________. Blood rushes to your nose and cause a block in it. You feel terrible because you can’t breathe well, but your body is actually eating the virus. Your temperature goes up and you get a fever, but the heat of your body is kill
ing the virus. You also have a runny nose to stop the virus from getting into your cells. You may feel very uncomfortable, but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold.
3._____________. In the United States and some other countries, for example, people might eat chicken soup to make themselves feel better. Some people take hot baths and drink warm liquids. Other people take medicine to stop various symptoms (症状) of colds.
4.____________. The virus stays in you longer because your body doesn’t have a way to fight it and kill it. Bodies can do an amazing job on their own. There is a joke, however, on taking medicine when you have a cold. It goes like this:
It takes about one week to get over a cold if you don’t take medicine, but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine.
A. When a virus attacks your body, your body works hard to get rid of it. B. American people never take colds seriously C. There is one interesting thing to note —some scientists D. It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall. E. Different people do different things to deal with colds. F. You can’t get over a cold unless you take some medicine. |