题目内容
She may have lacked a home, but now this teen has top honors.
A 17-year-old student who spent much of high school living around homeless shelters — and sometimes sleeping in her car — today graduated and spoke on behalf of her class at Charles Drew High School in Clayton County, Ga., just outside of Atlanta.
Chelsea Fearce held a 4.466 GPA and scored 1900 on her SATs despite having to use her cellphone to study after the shelter lights were turned off at night.
“I know I have been made stronger. I was homeless. My family slept on cushions on the floor and we were lucky if we got more than one full meal a day. Getting a shower, food and clean clothes was an everyday struggle,” Fearce said in a speech she gave at her graduation ceremony. Fearce overcame her day-to-day struggles by focusing on a better day. “I just told myself to keep working, because the future will not be like this anymore,” she told WSBTV.
Fearce, one of five children, grow up in a family that sometimes had an apartment to live in, but at other times had to live in homeless shelters or even out of their car, if they had one. “You’re worried about your home life and then worried at school. Worry about being a little hungry sometimes and go hungry sometimes. You just have to deal with it. You eat what you can, when you can.”
To our surprise, Fearce overcame the difficulties and even tested high enough to be admitted into college half way through her high school career. She starts college next year at Spelman College as a junior where she is planning to study biology, pre-med (医学预科). “Don’t give up. Do what you have to do right now so that you can have the future that you want,” Fearce said.
1.How did Fearce go on with her study without access to lights?
A. By the car light.
B. By her cellphone.
C. By lights out of shelters.
D. By moonlight.
2.When Fearce starts college at Spelman College, she will _____..
A. have graduated earlier from high school than normal
B. be a 17-year-old student from a poor family
C. have a home without sleeping in her car or shelters
D. have raised enough money to go to college
3.What lesson can we learn from Fearce’s experience?
A. Knowledge can change your fate.
B. Don’t give up, and tomorrow will be better.
C. Whatever is worth doing is worth doing well.
D. He that will not work shall not eat.
1.B
2.A
3.B
【解析】
试题分析:文章介绍Fearce是个无家可归的孩子,但是她通过自己的努力提早高中毕业被大学录取,从她的经历我们知道不能放弃,明天会更好。
1.细节理解题:从第三段的句子:having touse he r cellphone to study after the shelter lights were turned off at night.可知她是用手机照明的,故选B。
2.2】推理判断题:从最后一段的句子:To our surprise, Fearce overcame the difficulties and even tested high enough to be ad-mitted into college halfway through her high school career. 可知她上大学是提前高中毕业的,故选A。
3.3】细节理解题:从最后一段的句子:"Don't give up. Do what you have to do right now so that you can have the future that you want,”Fearce said.可知从她的经历看我们不能放弃,明天会更好。故选B
考点:故事类阅读
请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。
首先,阅读下面六种舞蹈介绍:
A. Cha-Cha It is a very famous ballroom dance. Created in Cuba, it includes African and Cuban rhythms (节奏). It is an energetic dance. The cha-cha requires very small steps because of its rhythm.
| B. Waltz It is a romantic ballroom dance in the triple time with a strong accent on the first beat. The dance is smooth and graceful in performance. The waltz was introduced to the United States by way of England in the early 19 century. |
C. Hip-hop Hip-hop refers to street dance styles. Hip-hop allows the dance to experience complete freedom while moving across the floor. With no age restriction (限制) to learn this dance form, it remains as one of the most popular styles to everyone, especially for the young. | D. Tango It is a ballroom dance of Latin-American origin. Some people think it is a bit more difficult than waltz. In the early years of the 20th century, the first European tango craze (狂热) took place in Paris, soon followed by London, Berlin, and other capitals. |
E. Ballet It is a theatrical presentation of group or solo dancing to a musical accompaniment, usually with costume and scenic effect, conveying a story or theme. The earlier years of ballet training is strict, with regular guidance and practice under the watchful eyes of an experienced teacher.
| F. Samba It is a Brazilian ballroom dance of African origin. The music of Samba is one of the most popular forms of music in Brazil. It is widely recognized as Brazil’s national musical style. Samba is a lively, rhythmical dance. The basic movement involves a straight body and a bending of one knee at a time. The feet move very slightly – only a few inches at a time. |
阅读以下有关人员的信息,然后为他或她选择合适的舞蹈。
1.Li Ming used to be a shy boy in high school, but since he came to Guangzhou University, he has become an optimistic and energetic boy. This term he wants to learn a dance which is suitable for young people and can give him much freedom.
2.Dancing has always been Wang Gang’s favorite activity since he was five. He has already learned how to dance the waltz, fox, and some other simple styles of dance. Recently he is fascinated by Latin-American dance. This time he wants to learn a kind of ballroom dance with more difficult skills.
3.Huang Qiang likes dancing very much. When he was four years old, his parents paid much to let him learn ballet. He likes the famous play Swan Lake. He wants to go on learning more and to perform at the New Year’s evening party.
4.In the town where Gao Mei lives, dancing is very popular with young people. She is going to invite her classmate Kate to learn some rhythmical dance which can make people full of energy.
5.After watching football matches, Zhang Ning is impressed by Brazilian footballers. To celebrate their victory, they often dance their national dance for a while. Zhang Ning was fascinated by their movements. He made up his mind to learn the dance.