题目内容
【题目】语法填空Bully for you
The makers of a hotly debated computer game about bullying have decided to go ahead and put it into market despite calls for it (forbid). In the game, players take on the role of a new student at a school and have to fight the bullies , by striking them or hitting them a baseball bat.
Critics have said that the game encourages (violent). The makers, however, disagree and say that, while the game might be a little violent at times, it is just an (amuse) look at school life. Besides, they argue that the fighting in the game ( direct) against the bullies to protect students who are being bullied. The makers also say that the players will learn to stand up to bullies, use their strength or power to hurt or frighten other people. “Nobody should bully others just because they want to feel stronger or(important),” said the makers.
A British politician, a former minister, has called for it to be banned as it might have negative influence on the way young people think of violent behaviors.
Anti-bullying (charity) that fight against school bullying have said that the game might make people respond violently to bullies, which might make things more complicated and result in injuries. In other words, people (possible) get hurt because of the game.
【答案】to be forbidden;with;violence;amusing;is directed;who;more important;a;charities;possibly
【解析】本文是一篇议论文,网络游戏中恃强欺弱的游戏会对学生有一个负面的影响,这样的游戏要禁止。
(1)考查不定式。句意:要求它将被禁止。call for +宾语+to do sth.此处it和forbid之间是动宾关系,,可知答案为to be forbidden。
(2)考查介词。句意:用一只棒球拍击打他们。with"用,和...在一起",答案为with。
(3)考查名词。句意:这种游戏鼓励暴力。此处用名词作宾语,答案为violence。
(4)考查形容词。句意:这只是一种令人有趣的校园一看。形容词修饰名词,故填amusing”令人有趣的“。
(5)考查时态语态。句意:游戏里的战斗以对抗坏分子来被管理,因而保护正在被争吵的学生。此处用一般过去时态的被动语态,答案为is directed。(6)考查定语从句。句意:制作者也说游戏者将学会支持地痞,他们用他们的长处或权力来伤害其他人。,此处bullies做先行词,指人,在后面的非限制性定语从句中做主语,答案为who。
(7)考查形容词。句意:没有人会欺负别人,仅仅是因为想觉得更强壮,更重要。根据stronger可知此处是并列的比较级,答案为more important。
(8)考查冠词。句意:.....因为它可能对年轻人考虑暴力行为的方式上有消极的影响。have an effect on固定短语”对......有影响“。句意:有一个负面的影响,答案为a。
(9)考查名词。句意:反对恃强欺弱行为的慈善机构。此处应该用名词的复数形式,答案为charities。
(10)考查副词。句意:换句话说,人们可能因为这款游戏受到伤害。副词修饰动词,答案为possibly。