题目内容

【题目】选择合适的选项补全短文。How to Do Man-on-the Street Interviews
The man-on-the-street interview is an interview in which a reporter hits the streets with a cameraman to interview people on the spot. But with these tips, your first man-on-the-street interview experience can be easy.
When your boss or professor sends you out to do man-on-the –street interviews for a story, think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it. For example, if your topic is about environmental problems in America, you might ask, “Why do you think environmental protection is important in America?”
Hit the streets with confidence. Say, “Excuse me, I work for XYZ News, and I was wondering if you could share your opinion about this topic,” This is a quick way to get people to warm up to you.
Move on to the next person if someone tells you she is not interested in talking on camera. Don't get discouraged.
Each interview that you get on the street shouldn't be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person. Make sure that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers. If everyone is giving you the same answer, you won't be able to use it. A safe number of interviews to conduct is about six to ten.
If your news station or school requires interviewees to sign release forms to appear on the air, don't leave work without them.
A. Limit your time.
B. As you approach people, be polite.
C. If you don't own a camera, you can buy one.
D. For new reporters, this can seem like a challenging task.
E. To get good and useful results, ask them the same question.
F. That number of interviews should give you all the answers you need.
G. With a question like this, you will get more than a ‘Yes” or “No” reply.

【答案】D;G;B;A;F
【解析】本文主要讲述了如何进行街头采访。文中给了几个小贴士来帮助那些新记者更轻松的进行街头采访,比如采访前计划好话题和问题,增强自己的信心,限制采访的时间等。
(1)根据后一句“But with these tips, your first man-on-the-street interview experience can be easy.”可知,以下这些小贴士会让你的采访很容易。“but”一词连接两句相反的句意,故可推测,空白处会写道采访是件很困难的事。结合选项,所以答案是D。
(2)根据前文“think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it.”可知,本段讲的是在采访前需要想好话题以及和话题相关的问题,空白处前一句是一个问题,关键词“questions”,结合选项,所以答案是G。
(3)根据此段“Excuse me…This is a quick way to get people to warm up to you.”可知,在上街去采访别人时,不仅要有信心还要有礼貌,这是一个能快速温暖自己的方法。结合选项,所以答案是B。
(4)根据后一句“Each interview that you get on the street shouldn't be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person”可知,每次面试,你在街上不应该超过十分钟。一旦你得到你需要的答案,就转到下一个人。可推测你采访的时候要控制好自己的时间。结合选项,所以答案是A。
(5)根据前文“Make sure that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers”可知,当你采访的时候,你要尽量得到多种多样的答案。关键词“answers”,空白处又提到“A safe number of interviews to conduct is about six to ten” 进行采访的安全人数大约是六到十人。关键词“number of interviews”。结合选项。所以答案是F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
Ongoing conflicts across the Middle East have prevented more than 13 million children from attending school, according to a report published by UNICEF, the United Nations Children's Fund.
The report states that 40% of all children across the region are currently not receiving an education, which is a result of two consequences of violence: structural damage to schools and the displacement (转移) of populations, also called “forced migration.” Both issues result from the violence that has crossed the region in recent years. The report examines nine countries where a state of war has become the ordinary state. Across these countries, violence has made 8,500 schools unusable. In certain cases, communities have relied on school buildings to function as shelters for the displaced, with up to nine families living in a single classroom in former schools across Iraq.
The report pays particularly close attention to Syria, where a bloody civil war has displaced at least nine million people since the war began in 2011. With the crisis (危机) now in its fifth year, basic public services, including education, inside Syria have been stretched (竭尽所能) to breaking point. Within the country, the quality and availability of education depends on whether a particular region is suffering violence.
The report concludes with an earnest request to international policymakers to offer money and other resources to help ease the regional crisis. With more than 13 million children already driven from classrooms by conflict, the educational future of a generation of children are in the balance. This is destroying the future for an entire region.
(1)What is this article mainly about?
A.Why people are moving away from their own countries.
B.Why there are civil wars and violence in the Middle East.
C.Why many schools have become shelters for displaced families.
D.Why many children in the Middle East are not attending school.
(2)Why is “Iraq” mentioned in the second paragraph?
A.To convince people that temporary housing can be easily found.
B.To prove that class rooms there are big enough to host many families.
C.To give an example of why schools are not usable for children's learning.
D.To show how structural damages of school can affect the quality of education.
(3)What does the phrase “in the balance” in the last paragraph most likely mean?
A.Being well taken care of.
B.In an uncertain situation.
C.Under control by the authority.
D.Moving in the wrong direction.
(4)According to the passage, which of the following statements is true?
A.The war in Syria has been going on since 2011.
B.More than nine thousand schools have been destroyed by wars.
C.Thirteen million people have been forced to leave their homes in the Middle East.
D.Forty percent of all children in the world are not attending schools due to ongoing conflict.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网