题目内容

【题目】_________ the reason, research shows that in the end, the English saying,” Laughter is the best medicine”, may be true after all.
A.whichever
B.whatever
C.no matter which
D.what

【答案】B
【解析】句意:不管是什么原因,最终研究表明,英语谚语“笑是最好的药”,可能是真的。本句中的_________ the reason是个省略句,还原为_________ the reason is 。分析可知,所填的空作表语,whatever 与whichever都为无论什么,无论任何东西,但前者无范围后者有范围,而no matter which,“无论什么”但也有范围的;what是特殊疑问词,不符合题意。分析本句可知,无论什么原因,是没有范围,所以A与C有是指有范围的,不能用,而D是特殊疑问词,不能用,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment,the eyes are working to see the world around us. Over forty per cent of Americans worry about losing eyesight,but it's easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:
Schedule yearly exams Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.
Protect against UV rays(紫外线).Longterm stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is,it's extremely important to wear sunglasses. Give your eyes a break. Twothirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.
Experts recommend that people practise the 20/20/20 rule:every 20 minutes,take a 20second break and look at something 20 feet away.
As part of a healthy diet,eat more fruits and vegetables each day. Vitamins(维生素) C and E help protect eyesight and promote eye health.
Practise safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜).Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses,many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. Otherwise,you may have problems such as red eyes,pain in the eyes,or a more serious condition.
A.This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness
B. Eye care should begin early in life.
C.Eat your greens.
D.They can properly protect your eyes.
E.Stay in good shape by taking more vitamins.
F.Parents usually don't care about their own eyesight.
G.Always follow the doctor's advice for appropriate wear.

【题目】阅读理解
Friendships can be difficult-because often people aren't as honest and open as they should be. Sometimes, people end up getting hurt.
Most problems with friendships come up because people are just too selfish to care about the things that their friends need. They care about their own needs much more, which makes it hard for friendships to work. However, being selfish is part of human nature. A person is put together in order to take care of himself and their own needs, not necessarily those needs of other people. Even though being selfish is something that all humans are born with, it is something that everyone should be against.
The best thing to remember when you are a friend to anyone is that you need to treat your friends the same way as you'd like to be treated. This is wonderful advice for a friendship because it is really the only way to make sure that you are giving your friends everything you would want to be given in a friendship. Whenever you have a question about how you should treat a friend, it is easy to find an answer simply by asking yourself what you would like your friend to do for you, if he or she is in your shoes.
Even if you're always thinking about how you'd like to be treated, and your friends are too, there are issuer(问题,忧虑) that come up from time to time in each friendship, and it is important to understand how to deal with these issues so that you can build stronger and healthier friendships. Issues like friends getting boyfriends or girlfriends and not spending enough time with their friends, or even friends finding new friends and leaving old friends behind are issues that will probably come up with one or more of your friendships. It is important to know how to deal with these issues so that you can keep your friends and make new ones. No one wants to have a broken friendship.
(1)This passage mainly deals with.
A.the importance of friendships
B.the advantages of friendships
C.the problems with friendships
D.the meaning of friendships
(2)According to the author, problems with friendships may appear when.
A.one is honest
B.one is selfish
C.one is open
D.one is too busy
(3)According to the passage, the first and most important thing to be other people's friend is.
A.to treat your friend as fairly as possible
B.to give your friends whatever you have
C.not to hurt your friends' feelings
D.not to think of your own need any more
(4)The paragraphs following the passage may be about how to.
A.make friends
B.treat friends correctly
C.keep friends
D.deal with friendship issues

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网