题目内容

Jean Driscoll can go faster in her wheelchair than the world’s best marathoners(马拉松运动员) can run!

In April, Jean finished the Boston Marathon in 1 hour 34 minutes 22 seconds. That’s about 33 minutes faster than the winning male runner! She competed on the track, too. She was second in the 800 meter wheelchair race at the 1992 Olympics.

Jean doesn’t like to be told she’s brave. “I’m in sports because I’m a competitive person!” Jean was born with spina befida(脊柱裂), a birth illness that damages the spine(脊椎). She began to use a wheelchair to get around in high school. Then she tried wheelchair race and was amazed.” Players crashed into each other and fell out of their chairs,” she says, “It was fun.”

Jean tried other wheelchair sports. At the University of Illinois, her wheelchair basketball team won two national titles.

Now Jean coaches and teaches. She tries to get people to set goals. “When I sign my a utograph(亲笔签名),says Jean, “I write, dream big and work hard.”

1.What made Jean take part in sports?

A.She was competitive. B.She was brave.

C.She was strong. D.She was disabled.

2.What kind of education did she receive?

A.High school. B.Junior middle school.

C.Primary school. D. High education.

3.What is Jean’s advice on how to succeed?

A.Work hard. B.Hope for the best.

C.Have great wishes and work hard. D. Dream a lot.

 

1.A

2.D

3.C

【解析】

试题解析:本文是一篇励志性文章,讲述的是一个残疾人在体育方面获得成功为国争光的故事。

1.1】A。细节理解题。据第第三段第一句话:Jean doesn’t like to be told she’s brave. “I’m in sports because I’m a competitive person!”因为我是一个有竞争力的人,可以判断出A正确

2.2】D。细节理解题,根据第三段第二句话She began to use a wheelchair to get around in high school.可以判断出他上完高中,故选D。

3.3】C。推理判断题。根据最后一段:Now Jean coaches and teaches. She tries to get people to set goals. “When I sign my a utograph(亲笔签名),says Jean, “I write, dream big and work hard.”可以判断出关于怎样成功他给出的建议就是要有理想然后付出努力,所以C正确。

考点:考查记叙类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网