题目内容
【题目】Martha Payne is 9 years old. She lives in a small community in Scotland. Martha is interested in the food at her school. She is interested in how good it tastes, and how healthy it is, and whether it contains any hairs. A few months ago, she started to write a blog about her school dinners. She photographed her school dinners, and then posted the pictures on her blog and told us what she thought about the food. Most days, she thought the food was OK, and on some days she thought it was really good.
Children in other schools, and other countries, started to read Martha's blog. Some of them left comments on Martha's school dinners. And some sent Martha pictures of their own school dinners, and Martha published these on her blog. Then Martha started to use her blog to raise money for a charity called Mary's Meals, which provides school meals for children in poor communities in developing countries.
And at this point, the officials who run the education system in the part of Scotland where Martha lives became aware of her blog. They didn't want publicity for the food in their schools. Perhaps they were afraid that people would start to criticize (批评) their school dinners and say that they were unhealthy. They said that Martha's blog had to stop.
Martha's head teacher told Martha the bad news, and Martha was sad and wrote a final blog post to say goodbye to her readers. The newspapers, the radio and the television all carried stories about Martha's blog. This was not at all what the officials wanted. A day later, they decided that Martha could continue writing her blog about her school dinners, and taking pictures of them.
【1】Why does Martha write a blog about her school dinners?
A. She wants to learn to cook.
B. She is interested in the school food.
C. She wants the school food improved.
D. She is worried about the school food.
【2】What can we learn from Paragraph 2?
A. Martha's blog didn't reach far.
B. Martha's blog wasn't quite successful.
C. Martha's blog received wide attention.
D. Martha's blog helped to raise a lot of money.
【3】Why did the officials want to stop Martha's blog?
A. The school food was unhealthy.
B. Martha gave bad comments on her blog.
C. The public thought poorly of the school food.
D. They were afraid the school food would be criticized.
【4】What made the officials give in finally?
A. Martha's great fame.
B. Support from the press.
C. The popularity of Martha's blog.
D. Support from Martha's head teacher.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】试题本文是一篇新闻报道。讲述九岁的女孩Martha Payne对学校里的食物感兴趣,经常写一些关于学校里的食物的博客,还拍照片贴到她的博客里。她的博客受到广泛的欢迎,Martha还利用博客为贫穷的孩子募捐。但是政府官员担心人们批评学校里的食物,想要关闭Martha的博客,最终在媒体的支持下他们允许Martha继续写这些博客。
【1】推理判断题。由第一段的“Martha is interested in the food at her school. She is interested in how good it tastes, and how healthy it is, and whether it contains any hairs.”可推断,Martha对学校的食物感兴趣,因此推断她写关于学校食物的博客是因为她对食物感兴趣。故选B。
【2】推理判断题。由第二段的“Children in other schools, and other countries, started to read Martha's blog. Some of them left comments on Martha's school dinners. And some sent Martha pictures of their own school dinners, and Martha published these on her blog.”可知,学校里的和其他国家的孩子都开始看Martha的博客,并作出评论,还发自己学校的食物的照片给她,因此推断Martha的博客收到广泛关注。故选C。
【3】细节理解题。由第三段的“They didn't want publicity for the food in their schools. Perhaps they were afraid that people would start to criticize (批评) their school dinners and say that they were unhealthy. ”可知,这些官员们不想让Martha宣传学校里的食物,也许他们害怕人们批评学校里的食物,说它们不健康。故选D。
【4】推理判断题。由最后一段的“The newspapers, the radio and the television all carried stories about Martha's blog. This was not at all what the officials wanted. A day later, they decided that Martha could continue writing her blog about her school dinners, and taking pictures of them.”可知,报纸、电台和电视等媒体都报道了Martha博客的事情,这不是官员们想要看到的,因此他们决定允许Martha继续写关于学校食物的博客。因此推断来自媒体的支持让官员们放弃的。故选B。
【题目】Read the following advertisements and answer the questions.
Japanese Restaurant (free parking) Open time Lunch 12:00-2:00 p.m. Dinner 6:00-10:00 p.m. Monday to Saturday a beautiful gift for the first comer
Let's go! | Special Place $5 for each person
Tuesday-Friday 7 nights 12:00-2:00 p.m. 5:30-11:30 p.m. |
McDonald's
$6 Monday to Sunday 10:00 a.m.-9:30 p.m. 70% off for students NO.18 Centre Street London | SEA FAST FOOD CLUB Breakfast by the sea Saturday & Sunday 6:00-9:00 a.m. Milk ·Egg ·Bread
|
【1】According to the four advertisements, you can go to ________ for breakfast on Saturday.
A. Japanese Restaurant
B. Special Place
C. McDonald's
D. SEA FAST FOOD CLUB
【2】Students can pay ________ for a hamburger at McDonald's.
A. $4.2 B. $6
C. $3.6 D. $1.8
【3】If you want to eat at 10:00 at night on Sunday, where can you go?
A. Japanese Restaurant. B. Special Place.
C. SEA FAST FOOD CLUB. D. McDonald's.