题目内容
9.In many countries today,laws protect wildlife.In India,the need for such protection was realized centuries ago.About 300B.C,(48)anIndian writer described forests that were somewhat like national parks today.The killing of game beasts was carefully supervised(监管).Some animals were fully protected.(49)In/Within the forest,nobody was allowed to cut timber,burn wood for charcoal,(50)or catch animals for their furs.Animals (51)that/which became dangerous to human visitors were caught or killed outside the park,so that other animals would not become uneasy.The need for wildlife protection is(52)greater now than ever before.About a thousand species of animals are (53)in danger of dying out,and the rate at which (54)they are being destroyed has increased.(55)Ifwe took no measures to protect wildlife,some day our children would see no living creatures except man himself.
分析 本文是一篇记叙文.文章以印度为例,讲述了其对野生动植物的保护,同时,也呼吁大家要保护野生动植物.
解答 48.an 考查冠词.根据句意,这里表示一个印度的作家,第一次提及,且India第一个音素为元音,故填an.
49.In/Within 考查介词.表达在森林里,要用in/within the forest,故填in/within.
50.or 考查连词.根据nobody was allowed to cut timber,burn wood for charcoal,catch animals for their furs可知,这里表并列,且表否定,故用or连接.
51.that/which 考查定语从句.根据句子成分分析可知,animals后面跟了一个定语从句来修饰animals,因为在句子中充当主语且指物,故用that/which引导.
52.greater 考查形容词的比较级.根据句意和后面的than可知,这里要用形容词的比较级.表示需求的更大,要用great,故填greater.
53.in 考查介词的固定搭配.表示"有…危险"要用be in danger of,故填介词in.
54.they 考查代词.根据句意,该空表示前文提到的animals,表复数且作主语,故填they.
55.If 考查条件状语从句.根据句意和前后的逻辑关系可知,前文表让步,引导的是让步状语从句,故填if.
点评 表肯定的并列由and连接;表否定的并列要用or连接.
练习册系列答案
相关题目
17.The most important thing about cotton in history is ___part that it played in ____Industrial Revolution.( )
| A. | /,/ | B. | the,/ | C. | the,the | D. | a,the |
14.一I didn't see you at the party.What happened?
"I______after my classmate.He was badly injured.( )
"I______after my classmate.He was badly injured.( )
| A. | have looked | B. | was looking | C. | would look | D. | had looked |
1.-Alice,did your editor make a phone call to you again the next day?
-No.It was two weeks _ _ he gave me a second call.( )
-No.It was two weeks _ _ he gave me a second call.( )
| A. | that | B. | when | C. | before | D. | since |
20.My aunt used to be really beautiful.However,as she got older,offers of modeling work began to__.( )
| A. | dry off | B. | dry out | C. | dry down | D. | dry up |