题目内容
17.A Person Who Has Influenced My LifeThere is always a time in one's life when a hero comes along.Someone who has inspired you can really help you learn what life is about.
I (36)B it as if it was yesterday.I was fifteen years old that year.It was around eight o'clock one evening when my mother(37)C a phone call from her brother-in-law,who told us my aunt was in hospital and that the doctor (38)A themshe would need an operation immediately.My family became very (39)D about my aunt's situation.
While my aunt was in the hospital with special(40)A,my cousin Mark,who is mentally disabled,spent time with my family.Mark was seventeen at the time,and had been born with severe mental disorders,which(41)C a wide range of social and physical problems for him throughout everyday life.He never had any true friend(42)D no one could relate to him.I must(43)B that at the beginning I was filled with uncertainty as to how much of a(44)C my cousin would bring on my family.Now looking back it saddens me to see the (45)A I once showed.
Over the two weeks when Mark lived with my family,I probably (46)B more about life and its meanings.Thinking back,I took(47)D in daily life for granted,believing it would always be there.I never even thought about being able to do things like walking,brushing my teeth,or going to the bathroom on my own.Now I see how(48)C I am to be able to do these things independently.
Mark was seventeen,but learned on a nine-year-old (49)A.Although his learning ability was slower than most,he could still learn.He explored(50)B to do most of the things everyone else did.(51)D he did pretty well and succeeded at almost everything he tried to do.He (52)C his illness and showed an ambition to love life.To him,having a successful life means achieving goals on his own terms and at his own (53)A.
Mark is my hero,for his disability has forever (54)B my viewpoint on life.It seems like a well-deserved life when you're fifteen,and it is amazing how in a period of time your point of view can change so(55)D.
| 36.A.accept | B.remember | C.imagine | D.discover |
| 37.A.made | B.missed | C.received | D.used |
| 38.A.informed | B.promised | C.showed | D.begged |
| 39.A.sure | B.curious | C.disappointed | D.worried |
| 40.A.care | B.interest | C.purpose | D.action |
| 41.A.found | B.faced | C.created | D.influenced |
| 42.A.until | B.although | C.unless | D.because |
| 43.A.believe | B.admit | C.decide | D.regret |
| 44.A.puzzle | B.failure | C.burden | D.conflict |
| 45.A.ignorance | B.weakness | C.relief | D.mercy |
| 46.A.required | B.understood | C.questioned | D.dreamed |
| 47.A.anything | B.something | C.nothing | D.everything |
| 48.A.powerful | B.brave | C.lucky | D.successful |
| 49.A.level | B.variety | C.job | D.balance |
| 50.A.achievements | B.possibilities | C.functions | D.difficulties |
| 51.A.Typically | B.Occasionally | C.Accidentally | D.Actually |
| 52.A.treated | B.prevented | C.challenged | D.reported |
| 53.A.pace | B.cost | C.business | D.request |
| 54.A.represented | B.changed | C.formed | D.supported |
| 55.A.easily | B.normally | C.properly | D.completely. |
分析 本文作者介绍了自己的英雄-堂兄Mark是如何影响了作者的人生的故事,从中让读者了解到每个人都有那么一个人在影响着自己,启发着自己学到人生的真谛.
解答 36-40.BCADA 41-45.CDBCA 46-50.BDCAB 51-55.DCABD
36.B 考查动词 我记得这件事就好像发生在昨天是的.accept 接受;remember记得;imagine想象;discover发现.根据语境可知,答案选B.
37.C 考查动词 大约在某个网晚上八点钟的时候,我妈妈接到了一个电话.receivea phone call 接到电话.根据语境可知,答案选C.
38.A 考查动词 医生告知他们我阿姨需要立刻手术.informed 告知;promised 许诺;showed展示;begged祈求.根据语境可知,答案选A.
39.D 考查形容词 我的家人都很担忧我阿姨的状况.sure确信;curious好奇的;disappointed失望的;worried担忧的.根据语境可知,答案选D.
40.A 考查名词 当阿姨在医院里得到特别照顾的时候,我的堂兄Mark和我们呆在一块.根据语境可知,答案选A.
41.C 考查动词 神经紊乱给他的日常生活带来了很多的问题.Found发现;faced面对;created制造;influenced影响.根据语境可知,答案选C.
42.D 考查连词 他没有任何真正的朋友,因为没人想和他交往.根据语境可知,答案选D.
43.B 考查动词 我必须承认的是刚开始的时候我不知道他会给我家带来多少负担.believe 相信;admit 承认;decide 决定;regret后悔.根据语境可知,答案选B.
44.C 考查名词 puzzle迷; failure 失败;burden负担;conflict冲突.根据语境可知,答案选C.
45.A 考查名词 现在来看看到我当时表现出来的无知,真让我伤心.ignorance 无知;weakness 缺点;relief宽慰;mercy怜悯.根据语境可知,答案选A.
46.B 考查动词 我可能对生活和它的含义了解更多了.根据语境可知,答案选B.
47.D 考查代词 回想起来,我认为生活中的一切都是理所当然的.根据语境可知,答案选D.
48.C 考查形容词 现在我知道能够独立做这些事,是多么幸运啊.根据语境可知,答案选C.
49.A 考查名词 Mark十七岁,但是学习仅相当于九岁的水平.Level水平;variety多样性; job工作;balance平衡.根据语境可知,答案选A.
50.B 考查名词 他尝试做大部分其他人能做的事情的可能性..Achievements成就;possibilities可能性;functions 功能; difficulties困难.根据语境可知,答案选B.
51.D 考查副词 事实上,他做得很好.Typically典型地;Occasionally偶尔;Accidentally碰巧;Actually事实上.根据语境可知,答案选D.
52.C 考查动词 他向病魔发起挑战,表现出热爱生活的渴望.根据语境可知,答案选C.
53.A 考查名词 at his own pace以某人自己的节奏.根据语境可知,答案选A.
54.B 考查动词 Mark就是我的英雄,因为他的残疾就代表着我对生活的态度.根据语境可知,答案选B.
55.D 考查副词 你的观点能够改变的这么彻底.Easily简单地;normally正常地;properly恰当地;completely彻底底.
根据语境可知,答案选D.
点评 解答夹叙夹议文体的完形填空时,首先要认真读懂第一段,尤其是文章的第一句话,如本文There is always a time in one's life when a hero comes along.Someone who has inspired you can really help you learn what life is about.这样就可以迅速找到全文的主旨大意.其次要跟着作者的思路读全文,思维要有灵活性,要随着记叙与议论的转换,及时调整思维方式.答题时必须要遵循"整体-部分-整体"的步骤,具体可分为以下三步:1. 通览全文,了解大意. 2. 综合考虑,逐项填空. 3. 复读检验,以防疏漏.做到以上三步,可以尽量避免失误,尽可能地洞悉文章的大意.
| A. | is | B. | will be | C. | would have been | D. | would be |