题目内容
16.Our children grew up on peanut butter and jelly (果冻) sandwiches.Even my husband and I sometimes ate one secretly at late night with a glass of milk.It was too delicious and tasty.My mother-in-law was the jelly maker in this family.The jelly was made of either grape or blackberry.The only job I did to the jelly making was to save baby food jars (罐子),which my mother-in-law would fill with the tasty gel (凝胶体),pack them up and send back to our home.For the past 22 years of my married life,whenever I wanted to make a peanut butter and jelly sandwich for ourselves,all I had to do was reach for one of those little jars of jelly.It was always there.This past December,my mother-in-law passed away.Among the things in the house to be divided by her children were the remaining canned goods in the pantry (食品储藏室).When my husband brought his jars home,we carefully put them away in our pantry.
The other day I reached in there to get jelly for a quick sandwich,and there it was.Sitting all alone on the far side of the shelf was a small jar of grape jelly.As I picked up the jar,I suddenly realized something that I had failed to see earlier-this was the last jar we would ever have from my mother-in-law.Although she had been dead for nearly a year,so much of her had remained with us.Our children had never known a day without their grandmother's jelly.It seems like such a small thing,and most days it was something that was ignored.But today it seemed a great treasure.
No longer was it just a jar of jelly.It was the end of a family tradition.I believed that as long as it was there,a part of my mother-in-law would always live on.
61.Why did the couple eat the jelly secretly at late night?A
A.Because it was very delicious and nice.
B.Because it was only made for children.
C.Because it was made by mother-in-law.
D.Because it was good to health.
62.What can we know about the author in making jelly?B
A.She could make baby food by herself.
B.She could only collect baby food jars.
C.She helped her mother fill the jars with the tasty gel.
D.She sent the jelly jars home with her husband.
63.What did the mother-in-law leave to the author?C
A.The skills to make jelly.
B.Some baby food in the house.
C.Some canned jars filled with jelly.
D.A lot of money.
64.What does the underlined word"it"in Paragraph 3 refer to?D
A.a quick sandwich B.the shelf C.grape D.jelly
65.What's the author's purpose in writing the passage?A
A.To miss her mother-in-law.
B.To introduce the skills of making jelly.
C.To remember the family tradition.
D.To warn people to be nice to the old.
分析 作者的婆婆经常为他们一家做花生奶油果冻馅的三明治,作者一家都非常喜欢吃这种三明治.当发现只剩下最后一罐果冻的时候,作者意识到了一直被忽视的东西--对婆婆的思念.那最后一罐果冻成了一种思念婆婆的寄托,并被传承和珍视.
解答 ABCDA
61 A 细节题. 根据文章第一 段It was too delicious and tasty"可知,用花生奶油和果冻做的三明治太好吃了,以至于作者和丈夫在深夜会起来吃一块,故选A.
62 B 细节题. 根据文章第 一段The only job I did to the jelly making was to save baby food jars (罐子),"可知,作者负责收集婴儿用品的罐子,故选B.
63.C 细节题. 根据文章第二 段were the remaining canned goods in the pantry…my husband brought his jars home"可知,婆婆给他们留下了很多做好的罐装果冻,故选C.
64.D 猜测词义题. 根据文章第三 段 on the far side of the shelf was a small jar of grape jelly"可知,作者去拿果冻,她发现果冻就在那里静静地放着,说明it指的是果冻,故选D.
65.A 主旨大意题. 根据文章最后一段No longer was it just a jar of jelly.It was the end of a family tradition…a part of my mother-in-law would always live on."可知,作者写婆婆做的罐装果冻是为了怀念婆婆,作者相信,只要那最后一罐果冻一直存放着,婆婆就会一直和他们在一起,故选A.
点评 做阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.
| A. | carry on | B. | take up | C. | carry out | D. | take out |
| A. | so useful a way | B. | as a useful way | C. | as useful a way | D. | such useful way |
My first mural was a(n) (44)Dof the historical Ocean Park Pier,a statue of Santa Monica that had been torn down years earlier.Each day,as my colleagues and I(45)A to work on the mural,people(46)B and watched.Even before it was fully painted,the mural became a (47)C.I was (48)Aby how creating art in public could affect my diverse group of neighbors.
For several years,I(49)B to paint murals in LA,but I didn't fully appreciate their (50)C until I returned to the East Coast several years later.When I was hired to (51)D an art program for Philadelphia Health Network,I began working in neglected neighborhoods where many people had nearly given up (52)A.Here,I met block captains and community leaders,mostly elderly women,whose optimism and (53)C provided inspiration and role models for a lifetime.
I have (54)B memories of Ms.Rachel Bagby,a committed partner in the creation of community murals.She (55)D a little beauty in her community,to compete with the billboards advertising alcohol and cigarettes.She (56)A the murals as a way to tell the stories of the people in the neighborhood.She helped (57)B her neighbors,and they then began talking about their histories and their hopes together.
I am not naive (天真的).I don't see art as the (58)A to all problems.(59)B,I have seen enough evidence to know that(60)C art is a weapon to tell stories on walls and keep people going
| 41.A.idea | B.motto | C.message | D.truth |
| 42.A.ugly | B.outstanding | C.common | D.strange |
| 43.A.beaten | B.calmed | C.inspired | D.moved |
| 44.A.copy | B.practice | C.duty | D.image |
| 45.A.showed up | B.showed off | C.passed on | D.took over |
| 46.A.escaped | B.stopped | C.ignored | D.analyzed |
| 47.A.belief | B.relief | C.focus | D.sign |
| 48.A.amazed | B.sad | C.awkward | D.curious |
| 49.A.tired | B.continued | C.agreed | D.promised |
| 50.A.kindness | B.glory | C.influence | D.loss |
| 51.A.test | B.check | C.grasp | D.manage |
| 52.A.hope | B.principle | C.work | D.courage |
| 53.A.failure | B.sadness | C.determination | D.surprise |
| 54.A.poor | B.vivid | C.dark | D.empty |
| 55.A.put away | B.waited | C.gave away | D.longed for |
| 56.A.saw | B.described | C.realized | D.adopted |
| 57.A.visit | B.gather | C.suspect | D.trust |
| 58.A.solution | B.duty | C.performance | D.show |
| 59.A.Therefore | B.However | C.Instead | D.Meanwhile |
| 60.A.common | B.traditional | C.public | D.wonderful |
| Adidas | Nike |
Nike:Nike is the world famous sports brand,the English original intention refers to the Greek goddess of victory,Chinese translation for Nike.
The company is headquartered in Beaverton,Oregon.The company production of sports goods such as clothing,footwear,cover and contain everything,sports equipment etc..
Nike logo is a small hook.Nike has been to inspire every athlete in the world and to offer the best products as a glorious mission.Nike's first air cushion technology has brought a revolution to the sports industry.The use of this technology to create the sports shoes can be very good to protect the athletes in the knee,in the exercise of their impact on the knee to reduce the impact of the knee.On June 8,2016,2016BrandZ the world's most valuable brands hundred list released,Nike ranked twenty-fourth.
1.Which was the Clover logo officially opened?C
A.one
B.two
C.three
D.four
2.What is Nike's most glorious mission?A
A.Made a special clothing
B.The invention of the right hook
C.Air cushion technology
D.Into the world's top 100
3.Where is the article is likely to come from?D
A.Brand profile
B.Encyclopedia of history
C.Mark invention
D.Global famous brands.