题目内容
17.Keeping fish as pets is a popular hobby.Fish take up very little room,are inexpensive to feed,and provide an interesting and colorful display in any room.A tank,or an aquarium,must be chosen carefully.Many new aquarium owners buy too many fish for their tanks.Fish can't be crowded.Two fish can live comfortably in each gallon of water,only ten fish can live in a five-gallon tank.Can you see why a goldfish would not live long in a tiny,round bowl?
If too many fish are kept together,they will not have enough oxygen or room to swim about freely.They will have more diseases.Also,some kinds of fish can't be kept together.As your interest in fish grows,the number of fish you have may grow,too.Then you may want to invest in another tank.
If you start with a ten-gallon aquarium,what kind of fish would be best?The two major groups of tropical fish are those that lay eggs and those that give birth to live young.If you want to raise young fish,guppies would be the best choice because they can produce many babies in a short time.
You can buy fish and aquariums in most pet stores.Ask the owners to help you choose the right fish.You can also find many books about tropical fish in the library.
25.If nine fish live in three gallons of water,the fish mayC.
A.breathe easily
B.swim about freely
C.get ill
D.not get enough to eat
26.The underlined phrases"invest in"in Para 3is closest in meaning toA.
A.buy
B.borrow
C.make
D.sell
27.In the passage the author provides us with some useful tips on how to keep fish well EXCEPTB.
A.selecting a suitable tank size
B.feeding enough oxygen into the tank
C.choosing the right group of fish
D.reading some books about fish
28.From the passage we can knowB.
A.very few people are interested in keeping fish.
B.the size of your tank decides how many fish you can keep.
C.guppies are a kind of fish that are good at laying eggs.
D.you can raise different kinds of fish together.
分析 本文主要讲述了有的人喜欢饲养鱼,而在养鱼的过程中有很多需要注意的地方,本文给出了一定的建议,供养鱼爱好者参考.
解答 25.C 推理判断题.根据第二段和第三段内容Two fish can live comfortably in each gallon of water,only ten fish can live in a five-gallon tank.以及If too many fish are kept together,they will not have enough oxygen or room to swim about freely.They will have more diseases可知"2条鱼生活在一加仑水里合适,10条鱼生活在5加仑水里合适,但如果九条鱼生活在三加仑的水里,鱼可能会生病.结合选项,故选C
26.A 词义猜测题.根据第三段倒数第二句As your interest in fish grows,the number of fish you have may grow,too.Then you may want to invest in another tank.可知,当鱼的数量不断增加后,就需要更大的鱼缸.因此,invest in意为"buy"更加贴近文章的意思和常识.
27.B 细节题.根据文章内容,A tank,or an aquarium,must be chosen carefully鱼缸或者容器的大小要慎重选择;You can also find many books about tropical fish in the library.买一些关于养鱼的书籍来看;some kinds of fish can't be kept together.As your interest in fish grows,the number of fish you have may grow,too.Then you may want to invest in another tank.鱼群数量要适当.故A\C\D都有提到,没有讲到要给足够的氧气,故选B
28.B 细节理解题.根据第二段的内容A tank,or an aquarium,must be chosen carefully.Many new aquarium owners buy too many fish for their tanks讲述了鱼缸大小和鱼群数量之间的关系,可知"你的养鱼缸的大小决定你可以买多少鱼".结合选项,故选B
点评 本文是一个科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
| A. | delightful | B. | delighted | C. | delighting | D. | delight |
| A. | we did report | B. | had we reported | C. | did we report | D. | we had reported |
| A. | lying; tying up | B. | lie; tie up | C. | lying; tied up | D. | lied; tied up |