题目内容
16.One Test for Graduate and Business School.Getting an advanced degree can create many opportunities.The GRE revised General Test
-the most widely accepted graduate admission test worldwide-can bring you one step closer to achieving your career goals.
There has never been a better time to take the test that gives you more opportunities for your future.The GRE revised General Test features question types that closely reflect the kind of thinking you'll do in graduate or business school.
Who Takes It?
Prospective graduate and business school applicants from all around the world who are interested in pursuing a master's,MBA,specialized master's in business or doctoral degree take the GRE revised General Test.Applicants come from varying educational and cultural backgrounds and the GRE revised General Test provides a common measure for comparing candidates'qualifications.
GRE scores are used by admissions or fellowship panels to supplement(补充) your undergraduate records,recommendation letters and other qualifications for graduate level study.
When and Where Do People Take It?
The GRE revised General Test is available at more than 700test centers in more than 160countries.In most regions of the world,the computer delivered test is available on a continuous basis throughout the year.In Mainland China,Hong Kong,Taiwan and Korea,the computer delivered test is available one to two times per month.In areas of the world where computer delivered testing is not available,the paper delivered test is available up to three times a year in October,November and February.
Who Accepts It?
The GRE revised General Test is accepted at thousands of graduate and business schools as
well as departments and divisions within these schools.
29.If you want to study for a master's degree in the USA,you'd betterC.
A.achieve your career goals
B.earn as much money as possible
C.take the GRE revised General Test
D.vary educational and cultural background
30.In a less developed area with very few computers,test takers probably can't take the GRE revised General Test inA.
A.August B.October C.November D.February
31.What is the purpose of this passage?B
A.To sell test papers.
B.To introduce a kind of test.
C.To get new students for schools.
D.To compare two kinds of tests.
分析 本文通过对The GRE revised General Test的对象,时间,地点等方面的介绍向读者介绍了这一项考试.拿到硕士,工商管理硕士学位,尤其是主攻商务方面的学位感兴趣的将毕业和来自全球各地的商务学校的申请者参加GER考试;每年有三次书面测试可以参加,分别在十月,十一月,二月等.
解答 29.答案:C.细节理解题.根据One Test for Graduate and Business School.部分第一段及Who Takes It?部分中的第一句Prospective graduate and business school applicants from all around the world who are interested in pursuing a master's,MBA,specialized master's in business or doctoral degree take the GRE revised General Test.对拿到硕士,工商管理硕士学位,尤其是主攻商务方面的学位感兴趣的将毕业和来自全球各地的商务学校的申请者都参加了GER考试.故选C.
30.答案:A.细节理解题.根据When and Where Do People Take It?部分中的In areas of the world where computer-delivered testing is not available,the paper-delivered test is available up to three times a year in October,November and February.在世界上的一些上机测试不可行的地方,每年有三次书面测试可以参加,分别在十月,十一月,二月.可知选项中的august八月是不可行的.故选A.
31.答案:B.主旨大意题.文章第一段和最后一段都直接提到了The GRE revised General Test,再分析全文可知本文的写作目的就是向人们介绍The GRE revised General Test. 故选B.
点评 本文是一篇科普文,题目涉及主旨大意题,细节理解题,做题时应结合文章上下文内容并根据所给选项的含义进行分析,从而得出正确答案.切记胡乱猜测,一定要做到有理有据.