题目内容
【题目】
Your relationship with your partner may end due to several reasons. It's a stressful and unpleasant situation. As your loving and caring partner isn't with you, you may feel lonely and helpless. How-ever, keep in mind that it isn't the end of happiness in your life. There are so many interesting things that you can enjoy. You can overcome a breakup (破裂)and take pleasure in life by trying different ways.
Immediately after the breakup, give yourself some time to drain(排除)out your emotions. During this period, you may cry, howl in anger or grieve (悲伤)for the unfair treatment that you received from your partner. Let all painful emotions drain out of you.
Don't frequently recollect the pleasant or sad moments from the past. Avoid looking at the mementos of your former relationship. Don't only blame your partner for what has happened. Try to find out your mistakes. Think about improving yourself, which will be helpful for your future relationships. Engage yourself in your work or in social activities. Get involved in your favorite hobby.
Your family members and friends are the backbone that will support you in your toughest times. You can share your feelings and problems with them in order to get their support. Enjoy picnics and outings with them. Don't often talk about your past.
You need to change your attitude in order to overcome a relationship breakup. You should have a positive approach towards your life. Don't take it as a total failure. Try to change your lifestyle and take another chance. Try to find the person who can bring about positive changes in your life.
Don't get frustrated and disappointed due to a breakup. A cheerful and hopeful future is still waiting for you. This can give you a new chance to enjoy your life.
【1】 Which of the following is mainly discussed in the passage?
A. The disadvantages of a breakup.
B. The causes of a breakup.
C. Tips for overcoming a breakup.
D. The ways to build a good relationship.
【2】 According to the passage, a breakup _________
A. is caused by a stressful and unpleasant situation
B. is a new start for you to take pleasure in life
C. is not a failure at all
D. means a possible end of happiness in life
【3】 In order to overcome your grief caused by a relationship break-up, you should _________.
A. ask a doctor for help
B. keep yourself busy
C. only recall past pleasant moments
D. share your future plans with your parents
【4】 Which of the following is the wrong way to overcome a relation-ship breakup?
A. Drain out your painful emotions as soon as possible.
B. Seldom discuss your past with your family members.
C. Treat your life in a positive and optimistic way.
D. Never blame your partner for the breakup.
【5】 The passage is most probably taken from _________.
A. an advertisement
B. a scientific report
C. a book about health
D. a magazine about lifestyle
【答案】【1】C
【2】B
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】【1】 主旨大意题。根据首段的最后一句" You can overcome a breakup and take pleasure in life by trying different ways " 及其与下文的关系可以判断出全文的主旨是:如何克服关系破裂。
【2】 推理判断题。综合第一段中的" You can overcome a breakup and take pleasure in life by trying different ways " 和最后一段中的" This can give you a new chance to enjoy your life " 可以推断出关系破裂是一种新开始。
【3】 细节理解题。根据第三段中的" Engage yourself in your work or in social activities. Get involved in your favorite hobby " 可知,作者认为为了克服关系破裂引起的伤心,你应该使自己忙碌。
【4】 细节理解题。根据第三段中的" Don't only blame your partner for what has happened " 可知,作者只是说,不要就所发生的事仅仅责怪你的伙伴,但并不意味着伙伴就没有责任了。选项中的never过于绝对,与文意不符。
【5】 推理判断题。文章主题是“如何克服人际关系破裂”,而人际交往的内容属于生活方式范畴,故可判断出答案。