题目内容
Dr. Sylvia Earle wants you to stop eating fish. It's not because fish are endangered, though wild fish stocks in many oceans are very low. It's not because they're bad for you, though fish in many areas are exposed to poisonous substances in the water. It’s because they're smart.
"Fish are sensitive, they have personalities," says the marine biologist. For Earle, eating a fish would be like eating a dog or a cat. "I would never eat anyone I know personally."
There's a lot more to fish than meets the eye: they talk to each other, they like to be touched, and they engage in behavior that can seem very human. They can remember things and learn from experience. Earle and a growing number of animal rights activists see these as strong arguments against eating fish altogether.
The activists also point out that fish feel pain and fish suffer horribly on their way from the sea to the supermarket. "While it may seem conspicuous that fish are able to feel pain, like every other animal, some people think of fish as swimming vegetables," says Dr. Lynne Sneddon. "Really, it's kind of a moral question. Is the enjoyment you get from fishing (or eating fish) more important than the pain of the fish?"
Fishermen and (fried) fish lovers are skeptical. "I've never seen a smart fish," says Marie Swaringen as she finishes off a plate of fish at a Seattle seafood restaurant. "If they were very smart, they wouldn't get caught."
"For years, everyone's been telling us to eat fish because it's so good for us," says another diner. "Now I've got to feel guilty while I'm eating my fish? What are they going to think of next? Don't eat salad because cucumbers have feelings?"
1.According to Dr. Sylvia Earle, he would stop eating fish as a result of the following reasons EXCEPT ______.
A. Fish are sensitive and have personalities
B. He knows fish very well
C. Fish are dangerous to eat because the water is polluted
D. Fish are clever
2.Dr. Lynne Sneddon describes the behavior of eating fish in a(n) _______ tone.
A. opposed B. optimistic C. indifferent D. supportive
3.Which word below can take the place of the underlined word “conspicuous” in Paragraph 4_______?
A. obvious B. easy C. impossible D. necessary
4.It can be inferred from the last paragraph that ____________.
A. Human beings should stop eating fish
B. We would feel guilty if we continued eating fish
C. People eat fish because fish are delicious
D. Cucumber is a kind of vegetable or fruit
5.What was the author’s purpose when writing this passage_______?
A. To advise people to stop eating fish.
B. To introduce a topic of whether people should eat fish.
C. To advise people not to stop eating fish.
D To tell us that fish will feel pain when caught and transported
1.C
2.A
3.A
4.D
5.B
【解析】
试题分析:海洋生物学家Earle建议大家停止食用鱼类,因为它们是有智力的。鱼类很敏感,它们有着自己的个性。专家还称,鱼类能感到疼痛。然而,人们习惯上把鱼类当做一种食物,称鱼类有智慧,应该禁止食用鱼类这种观点一时难以被人们接受。
1.It's not because they're bad for you, though fish in many areas are exposed to poisonous substances in the water.”可知,Dr. Sylvia Earle不再吃鱼不是因为鱼生活在受污染的水里,而是因为鱼很聪明,故选C。
2.like every other animal, some people think of fish as swimming vegetables ...Is the enjoyment you get from fishing (or eating fish) more important than the pain of the fish?”可知,Dr. Lynne Sneddon认为,人们把鱼当做一种食物,就像其它蔬菜一样,从钓鱼或吃鱼过程中得到的愉快比鱼的痛苦重要,由此可见,Dr. Lynne Sneddon不赞同停止食用鱼类的做法,故选A。
3.While it may seem conspicuous that fish are able to feel pain尽管鱼类可能能够感受到疼痛,这是一个让步状语从句,这里指的是前一句说的话,即虽然鱼类能感到疼痛似乎是很明显的,但是,人们习惯上把它当作一种食物,故选A。
4.Don't eat salad because cucumbers have feelings?”可知,cucumber是做蔬菜沙拉的一种蔬菜,其实,cucumber是“黄瓜”的意思,故选D。
5.
考点:社会类短文阅读