题目内容
【题目】Two years ago, Dimas Aliprandi and Elton Plaster didn’t know of each others existence. Then they learned they had been switched at birth by mistake more than 20 years ago. The discovery didn’t bring bitterness. Rather, it led to the creation of a bigger family.
The chain of events started with Dimas, who was always wondering why he did not look like the four sisters he grew up with. He was 14 when his doubts grew after watching a TV news report on babies getting switched at birth because of mistakes at hospitals—He wanted to do a DNA test, but it was too expensive for the family.
A decade later, Dimas did it on his own. The DNA test showed that he was not the birth son of the man and woman who had raised him. The news was a shock for his parents. They at first refused to believe the results, but eventually decided to help him look for his biological parents.
The search began at the Madre Regina Protmann Hospital where records were checked. The hospital searched its records and found Elton Plaster was born there on the same day.
The records led Dimas to the 35-acre farm where Piaster lived, with his parents, Nilza and Adelson, in the town of Santa Maria de Jetiba, about 30 miles from the Aliprandi home in Joao Neiva. After tests, the Plasters discovered that Elton was the biological son of the man and woman that Dimas had been calling Mom and Dad for 24 years. Meanwhile, the couple Elton, had always regarded as his biological parents were Dimas’ parents.
About a year ago, Aliprandi and the parents who raised him accepted an offer from the Plasters to move to their farm, where they built a home. “This is the way it should be,” Adelson Plaster recently told Globo TV. “ We are all together and I now have two sons living and working here.
【1】Who was the first to discover the baby switch?
A. Globo TV. B. The hospital.
C. Elton Plaster. D. Dimas Aliprandi.
【2】Where do the Aliprandis now live?
A. In Sao Pauo. B. In Joao Neiva.
C. In Madre Regina Protmann. D. In Santa Maria de Jetiba.
【3】What did the Aliprandis do when they knew about the baby switch?
A. They took another DNA test.
B. They switched the hospital s records.
C. They went to Globo TV for more information.
D. They helped Dimas find his birth parents.
【4】Who are Elton Plaster’s biological parents?
A. The Aliprandis. B. The Plasters.
C. Dimas and Elton. D. Nilza and Adelson.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】D
【4】A
【解析】本文是一篇记叙文,叙述二十多年前两个刚出生的男婴被错抱,后来寻找亲生父母最终相认的故事。
【1】D细节题。题干意为“谁最先发现婴儿被掉包的?”根据第三段的讲述可知,是Dimas首先发现的,故D为正确答案。
【2】D细节题。题干意为“Aliprandi一家现在住在哪里?”文章第六段提到“About a year ago,Aliprandi…to move to their farm”可知,一年前,Aliprandi一家已经受Piaster夫妇邀请搬迁至农场,并在那里安家,而根据第五段可知,Piaster一家在Santa Maria de Jetiba,故D正确。
【3】D细节题。题干意为“Aliprandi夫妇发现婴儿被掉包之后怎么办的?”从文章的第三段中最后一句“…but eventually decided to help him look for his biological parents.”可以得知,他们愿意帮助Dimas寻找亲生父母,故D正确。
【4】A推理题。题干意为“Elton Plaster的亲生父母是谁?”根据第五段中的“the Plasters discovered that Elton was the biological son of the man and woman Dimas had been calling Morn and Dad…”可知,Elton的亲生父母是Dimas Alipran-di的养父母,即The Aliprandis,故A正确。