题目内容
2.Plastic is one of the most important technological discoveries of the 20th century.However,it may soon be replaced.The new development-liquid wood-can replace plastics in all branches of modern-day industries.Plastic as a material enjoys the biggest demand in the modern world,but it does have a number of drawbacks.First and foremost,plastic isn't recyclable.Secondly,it contains toxins (毒物) helping develop cancerous diseases.Finally,it's made of oil and oil reserves aren't endless.
The liquid wood technology is likely to replace plastic and providing mankind with new materials for many years ahead.Norbert Eisenfreich,a senior researcher at the Faunhofer Institute for Chemical Technology in Germany (ICT),said that arboform,the new material,is made of lignin(木素质),which can be obtained from soft tissues of wood.Once mixed with several other matenals,it turns into solid and non-toxic alternative for plastics.
ICT team leader Emilia Regina Inone-Kauffmann said the wood-working industry separates wood into three basic components,including lignin.Lignin isn't used for the production of paper.Specialists of ICT mixed lignin with several natural materials and thus invented the material which could be melted and molded (铸型).
When solid,arboform looks like plastic and possesses tho qualitie of polished wood.It can be used for the production of any items.Arboform is already used for the production of car parts which require extra strength.In addition,liquid wood can be recycled repeatedly.The material preserved all of its qualities even if it's reprocessed ten times.
However,the new invention doesn't enjoy an extensive use due to the high content of sulfur(硫) in it.German researchers are sure to reduce the amount of sulfur by 90% very soon to make arboform usable for home needs.
71.According to the passage,plasticC.
A.helps us to reduce the use of petrol
B.helps to protect our environment in some way
C.does harm to our society in some way
D.has been replaced by the newly discovered material
72.What's the advantage of arboform over plastic?C
A.It is easier made from natural oil.
B.It is more widely used in household
C.It is recyclable and friendly to environment.
D.It contains no poisonous materials.
73.The underlined word"altemative"in Paragraph 3meansD.
A.lignin or arboform
B.soft tissues of wood
C.plastics or wood
D.mixture of several materials
74.It can be concluded that German researchers will focus their future work firstly onB.
A.the material's extensive use
B.the content of sulfur in arboform
C.the production cost of arboform
D.the qualities of liquid wood
75.The main purpose of the text is toA.
A.introduce liquid wood which will replace plastic
B.show readers how to produce arboform
C.advertise the new material-arboform
D.advertise new products made of arboform.
分析 本文是一篇科教类阅读,主要介绍一种将会取代塑料的新产品--liquid wood.
解答 71-75 CCDBA
71题答案:C考查细节推理,根据文章第二段中的Secondly,it contains toxins (毒物) helping develop cancerous diseases.其次,塑料含有致癌物.可知本题答案为C选项.
72题答案:C考查细节推理,根据原文第三段it turns into solid and non-toxic alternative for plastic及第五段的In addition,liquid wood can be recycled repeatedly."它变为了固体和塑料的无毒替代品"及第五段的"另外,liquid wood(即arboform这种材料)能够被重复回收"可知本题答案为C选项.
74题答案:D考查细节推理,根据前面的Once mixed with several other matenals,it turns into…"一旦与几种其它材料混合,它就变成了…".可知alternative指的是"几种材料的混合物",故本题答案为D选项.
73题答案:B考查细节推理,根据原文最后一句German researchers are sure to reduce the amount of sulfur by 90% very soon to make arboform usable for home needs.德国研究者一定会很快减少90%的硫含量来使arboform这种材料可用于家庭必需品.可知本题答案为B选项.
75题答案:A考查主旨代替,文章主要是向读者介绍了一种将会取代塑料的新产品--liquid wood.故本题答案为A选项.
点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
The letters,sent to a late Baptist clergyman (牧师),were(2)C put in a sealed plastic shopping bag near a (3)D in Atlantic,New Jersey.
Bill Lacovara,an insurance adjuster from Ventnor,New Jersey,said he got the bag while on a fishing trip last week.
The letters were (4)C to the clergyman,who died in 2004.Someone cleaning his house may have(5)Bthe bag,which Lacovara found about 100 miles (160km) from Cooper's house.
They include one from a teenage girl asking God to (6)Aher for her wrongdoing,one from a prisoner who said he was (7)C and someone had set a trap for him,and (8)D from a man who wanted God's help winning the lottery,according to media reports.
Lavovara said he could have (9)Athem on eBay for up to£15,000(7,889 pounds) according to his prediction of the compete price and would have given the money to charity.But he has changed his mind because he said the move caused (10)B to some religious people.
"They said they were (11)Din me,and I didn't want to do something that's going to create (12)Dresults."he told Reuters.
Some (13)Bhim to burn the letters,throw them back in the ocean or give them to a church,Lacovara said.
Lacovara said about a dozen clergymen have offered to take the letters,and he is evaluating the (14)Ato make sure the letters don't fall into the (15)Ahands.
| 1.A.donate | B.show | C.sell | D.owe |
| 2.A.hurriedly | B.privately | C.mysteriously | D.occasionally |
| 3.A.river | B.lake | C.hill | D.beach |
| 4.A.taken | B.offered | C.addressed | D.given |
| 5.A.collected | B.thrown | C.opened | D.destroyed |
| 6.A.forgive | B.punish | C.adjust | D.charge |
| 7.A.friendly | B.correct | C.innocent | D.energetic |
| 8.A.others | B.another | C.the other | D.one |
| 9.A.auctioned | B.bought | C.donated | D.discounted |
| 10.A.damage | B.offence | C.injury | D.worry |
| 11.A.absorbed | B.involved | C.interested | D.disappointed |
| 12.A.final | B.direct | C.same | D.bad |
| 13.A.forced | B.urged | C.questioned | D.pleased |
| 14.A.requests | B.orders | C.commands | D.invitations |
| 15.A.wrong | B.poor | C.tight | D.firm |
| A. | As for | B. | In addition to | C. | Except for | D. | In spite of |