题目内容

4.I'll never forget the night in 1946when disaster and challenge visited our home.My brother,George,came home from football practice and his temperature sharply fell.After an examination the doctor informed us it was polio(小儿麻痹症). The doctor felt it was his duty to inform George of the horrible truth that he couldn't walk as others any more.
George had always expected himself to be a championship wrester for his senior year,after just missing it the season before while he was a junior.Mom and dad  taught us that we should never let a damaging thought come into our mind and break up our dreams.
The next day George practiced walking and refused any assistance or even a walking stick that was given tohim.Six months later,he stepped out on the mat as captain of the wrestling team.No one had ever been known to recover so quickly or so completely from this disease.
The next year after being named to start for Missouri Valley College,George caught mononucleosis(单核细胞增多症).The family was sitting in George's room at the hospital watching the game on TV,when the announcer said,"And George Schlatter makes the first catch of the game"
Shocked,we all looked at the bed to make sure George was still there.Then we realized what had happened.My brother Bob who had made the starting line-up,had worn George's number so George could spend the afternoon hearing himself catching six passes.
George spent the next 3falls season in the hospital.Following each challenge,George came back stronger of his own ability to overcome any obstacle.He had literally been through the furnace(火炉)and come out of It with a soul as strong as steel and he used it to strengthen and entertain a ntion.
21.According to the third paragraph we can know that GeorgeC
A.practiced walking with a walking stick    
B.expected himself to be a championship wrestler
C.refused any offers of aid when he practiced walking
D.was encouraged by his coach never to give up his dream
22.The underlined word obstacle in the last paragraph can be replaced byB
A.failure
B.barrier
C.worry
D.depression
23.What lesson can we learn from this passage?D
A.The polio can be cured if we don't give up
B.The disease can make our soul as strong as steel
C.As long as we've a dream it will be true
D.The best steel comes from the hottest furnace.

分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了我的兄弟乔治脚受伤狗自己不放弃努力练习最终恢复到故事.

解答 21.C.细节理解题.根据文章第三段"The next day George practiced walking and refused any assistance or even a walking stick that was given tohim"一天乔治练习行走,拒绝任何援助甚至手杖;故选C.
22.B.词义推断题.根据文章最后一段"Following each challenge,George came back stronger of his own ability to overcome any obstacle"下面的每一个挑战,乔治回来更强的自己有能力克服任何障碍;可知词义为障碍;故选B.
23.D.推理判断题.根据文章最后一段"He had literally been through the furnace(火炉)and come out of It with a soul as strong as steel and he used it to strengthen and entertain a ntion"他刚刚在炉(火炉),出来一个灵魂坚强如钢,他用它来加强和娱乐等方面;可知我们可以学习最好的钢来自最热的炉子;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
15.A well-dressed man enforced a famous jewelry shop.He explained that he wished to buy a pearl for his wife's birthday.The price didn't matter.Since business had been very good for him that year.After examining a nice black one that cost﹩5000,he paid for the pearl in cash,shook hands with the jeweler,and left.
A few days later the man returned and said that his wife liked the pearl so much that she wanted another one just like it.It had to be exactly the same size and quality,because she wanted a pair of earrings made."Can you give me any advice on how to get such a pearl?"said the man.The jeweler regretfully replied,"I would say it's exactly impossible to find one exactly like that pearl."The rich man insisted that the jeweler advertise in the newspapers,offering﹩25,000for the matching pearl.
Many people answered the-advertisement but nobody had a pearl that was just right.Just when the jeweler had given up hope,a little old lady came into his store.To his great surprise,she pulled the perfect pearl from her purse."I don't like to part with it,"she said sadly,"I inherited it from my mother,and my mother inherited it from hers.But I really need the money."The jeweler was quick to pay her before she changed her mind.
Then he called the rich man's hotel to tell him the good news.The man,however,was nowhere to be found.

33.The man said he wanted to buy a pearl forA.
A.his wife             B.his mother-in-law
C.his own mother       D.no one 34.He paid﹩5,000
34.for the black pearl without bargaining becauseB.
A.he was very rich
B.he wanted to make the jeweler believe him
C.he was anxious to get it
D.his business had been successful
35.The jeweler couldn‘t find the man anywhere becauseC
A.he died suddenly.
B.He happened to be out
C.He got﹩20,000by cheating and had run away with the money.
D.He wouldn't show up until the jeweler called him a second time.
19.Darek Fidyka,a 38-year-old Bulgarian,had been paralyzed (瘫痪的) from the chest down for four years after a knife attack.Scientists from Britain and Poland took cells from his nose,transplanted (移植) them into his back and re-grew his spinal cord (脊髓).Now he can walk and even drive a car.The doctors were delighted but said it was the first step in a long journey.
The breakthrough came after 40years of research by Professor Geoff Raisman,who found that cells had the possibility to repair damage to nasal (鼻腔的) nerves,the only part of the nervous system that constantly re-grows."The idea was to take something from an area where the nervous system can repair itself and put it into an area that doesn't repair itself,"Professor Raisman said.
Polish doctors injected (注射) the nasal cells into Mr Fidyka's spinal cord above the injury and used some nerves from his ankle to form a bridge across the damaged tissue.The nasal cells appear to have caused the spinal nerves to repair themselves.
Professor Raisman achieved this with rats in the late 1990's,but this is his greatest success."I think the moment of discovery for me was Christmas in 1997when I first saw a rat,which couldn't control its hand,put its hand out to me.That was an exciting moment,because I realized then that my belief that the nervous system could be repaired was true."
Doctors chose the easiest case for their first attempt-it might not work for others.But there is a real sense of hope that an idea once thought impossible has been realized.
David Nicholls,who helped provide money for the breakthrough,said information about the breakthrough would be made available to researchers across the globe.
"What you've got to understand is that for three million paralyzed people in the world today,the world looks a totally brighter place than it did yesterday,"he said.
24.Why did Professor Geoff Raisman choose cells from the nose?A
A.The nervous system in the nose can repair itself.
B.Cells from the nose can be easily transplanted.
C.The nervous system in the nose has more cells.
D.Cells in the nose are able to re-produce rapidly.
25.How did the operation work for Darek Fidyka?D
A.The nervous system in the spinal nerves can repair itself.
B.The nerves from his ankle cured the patient of the injury.
C.The nasal cells re-produced and spread over very quickly.
D.The nasal cells helped the spinal nerves to repair themselves.
26.What made Professor Geoff Raisman begin to believe the nervous system can be repaired?D
A.His former study with other people.
B.His operation on a paralyzed patient.
C.His sudden thought about Christmas.
D.His unusual experience with a sick rat.
27.David Nicholls'words suggest thatB.
A.the world will become a better and brighter place
B.paralyzed people of today have the hope of recovery
C.the report of the breakthrough will be published soon
D.researchers across the world will carry out the operation.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网