题目内容
19.The oceans are unique to our planet.No other planet in our solar system has liquid water.The oceans cover about 70% of the earth's surface.They contain about 97% of the earth's water supply.Life on earth originated in the seas.The oceans continue to be home to an incredible number of plants and animals.We know very little about the oceans.Because they are so deep and dark,they are hard to study.But scientists are discovering new strange creatures all the time.We are learning more by using satellites to look at the oceans'surfaces and by using buoys (航标 ) to measure temperature and saltiness.Special vehicles can now travel deep into the dark oceans to see what mysteries can be discovered.
More of the sun's heat is assimilated by water along the equator than at the poles.This means the water at the equator is warmer than water at the poles.These different water temperatures cause the water in the oceans to move.This is called an ocean current.
The air above ocean currents also moves.The warm or cold ocean air moves over the land as wind.Oceans are also a really important part of the water cycle.Evaporation(蒸发) from oceans creates most of the world's rainfall.Plants on land need the rain to absorb nutrients from the soil.
The oceans are also home to all kinds of sea life.These include fish,whales,dolphins,octopi,lobsters,crabs and shrimps.There are also jellyfish and starfish.Many kinds of plants,such as plankton,kelp and sea grass are part of the"forest of the seafloor."
Carbon dioxide in-oxygen out!Oceans help to capture and store carbon dioxide(C02).They are the largest natural"carbon sinks"in the world.Oceans trap about1/4of the CO2that humans put into the air.Oceans also release oxygen.Half of the world's oxygen is produced by these tiny plants!
32.What does the author think of oceans?A
A.They are amazing.
B.They are common.
C.They are boundless.
D.They are unimaginable.
33.To know more about the mysterious oceans,D.
A.scientists use satellites in the oceans
B.scientists are discovering new strange creatures
C.scientists are using satellites to monitor the depth of oceans
D.scientists are introducing scientific equipment in the research
34.What does the underlined word"assimilated"mean in the passage?A
A.Taken in
B.Given off.
C.Cut down.
D.Held back.
35.It can be inferred from the passage thatC
A.oceans produce much carbon dioxide
B.it is not safe to live by the oceans
C.oceans provide humans with rich resources
D.humans can only depend on oceans for water.
分析 短文主要对地球上的海洋进行介绍,并讲述了其对我们的影响.
解答 32.A,推理判断题,根据句子The oceans are unique to our planet.No other planet in our solar system has liquid water.The oceans cover about 70% of the earth's surface.They contain about 97% of the earth's water supply,海洋覆盖了地球表面的70%,太阳系里没有其他星球是有液态水的,可以推测作者觉得海洋是令人惊讶的,故答案为A.
33.D,细节理解题,根据句子We are learning more by using satellites to look at the oceans'surfaces and by using buoys (航标 ) to measure temperature and saltiness.可知,为了知道更多关于这个神秘的海洋,科学家在研究中引进了一些科学设备,故答案为D.
34.A,词义猜测题,根据下一句This means the water at the equator is warmer than water at the poles,赤道上的水比两级的水更温暖,也就是赤道上的水能吸收阳光,可以推测该词的意思是"吸收",故答案为A.
35.C,推理判断题,根据句子The warm or cold ocean air moves over the land as wind.Oceans are also a really important part of the water cycle.Evaporation(蒸发) from oceans creates most of the world's rainfall.Plants on land need the rain to absorb nutrients from the soil可知,海洋给我们提供了风和水循环,以及雨林,对于人类和动植物的生存是非常重要的,可知海洋给我们提供了丰富的资源,故答案为C.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
Here are some advertisements about English language training from newspapers.You may find the information you need.
| Global English Center *General English in all four skills:listening,speaking,reading,and writing. *3-month(700yuan),6-month(1,200yuan)and one-year(2,000yuan)courses. *Choice of morning or evening classes,3hours perday,Mon-Fri. *Experienced college English teachers. *Close to city center and bus stops. Tel:67705272 Add:105Ahongshan Road,100082 |
| Modem Language School *Special courses in English for business,travel,banking.hotel management and office skills. *Small classes(12-16students)on Sat.& Sun.from 2:00-5:00p.m. *Native English teachers from Canada and USA. *Language lab and computers supplied. *3-month course:1,050yuan;6-month course:1,850yuan. Write or phone;Modem Language School,675Park Road.100056 Tel:67353019 |
| The 21st Century English Training Centre *We specialize in effective teaching at all levels. *We offer morning or afternoon classes,both three months and a half at a cost of 800yuan. *We also have a six-week TOEFL preparation class during winter and summer holidays. *Entrance exams:June 1and Dec. *Only 15-minute walk from city center. Call 67801642for more information. |
| The International House of English *Three/Six-month English courses for students of all levels at very low cost:60yuan for 12hours per week;convenient class hours:9:00-12:00a.m.and 2:00-5:00p.m. *A four-month evening programme for developing speaking skills (same cost as day classes). *Free sightseeing and social activities. *Very close to the Central Park.For further information call 67432308. |
A.Global English Center and Modem Language School.
B.The 21st Century and the International House.
C.Modern Language School and the 21st Century.
D.Global English Center and the International House.
22.The 21st Century is different from the other three schools in thatA.
A.it requires an entrance examination
B.it is nearest to the city center
C.its courses are more advanced
D.its teaching quality is better
23.You will probably prefer to go to the International House because itB.
A.offers free sightseeing and social activities
B.has a special course in spoken English
C.costs less than the other schools
D.has native English teachers.