题目内容

【题目】Do you like what’s on the menu in the cafeteria? In 2010, the government passed the Healthy, Hunger-Free Kids Act. Since then, lunches have been a topic of debate.

The purpose of the act was to make school lunches more healthy. But critics say the government’s standards are too strict. Some students refuse to eat what is offered.

At one time, lawmakers considered a nutritious lunch essential to the good of the nation. At the end of the 1800s, Philadelphia, Pennsylvania, and Boston, Massachusetts, were the first two cities to offer school lunches for students.

In the 1930s, the federal government became involved in school food programs. The government hoped to accomplish three goals. It wanted to help farmers earn money, give people jobs, and feed hungry children. By 1941, school meal programs operated in every state plus Washington, D.C., and Puerto Rico. More than 2 million lunches were served daily.

During World War Ⅱ, the number of school meals declines. So in 1946, Congress passed the National School Lunch Act. It said the health of the nation’s children was a matter of “national security.” The act guaranteed aid to states for “providing an adequate supply of food.”

In 1966, milk and breakfast programs were added. But in 1981, the government cut lunch spending by $1.5 billion. Gradually, profit-based businesses became more involved in providing school meals.

Those in favor of the current plan say it is working. Kids are getting more-nutritious meals. Still, the debate continues. The original role of school lunch was to ensure children are well-fed and healthy so they can grow, learn, and help the country. Surely we can all agree on that.

1Why did the government pass the Act in 2010?

A. To offer more jobs

B. To help farmers earn money

C. To perform the role of the government

D. To provide healthy lunches for students

2How is the passage mainly developed?

A. In order of time B. In order of importance

C. By listing examples D. By giving explanations

3From the passage, we can infer that .

A. The government cares much about students’ health

B. All the people support the government’s lunch act

C. The government’s lunch act doesn’t work at all

D. School meals are completely provided by the government

4What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to?

A. People’s debate B. Nutritious school meals

C. The original role of school lunch D. The government’s lunch act

【答案】

1D

2A

3A

4C

【解析】本文介绍政府提倡的健康午餐。在2010年政府通过the Act是为了为学生提供健康午餐。政府非常关心孩子们的健康。

1D

推理判断题。根据第二段第一句The purpose of the act was to make school lunches more healthy.可知2010年政府通过the Act是为了为学生提供健康午餐。故选D。

2A

推理判断题根据第三段中的At the end of the 1800s,第二段中的In the 1930s, By 1941,第三段中的So in 1946,第四段中的In 1966, But in 1981,和第一段中的In 2010,由此可知这篇文章是按时间顺序来发展的。故选A。

3A

推理判断题。根据最后一段中Those in favor of the current plan say it is working. Kids are getting more-nutritious meals. Still, the debate continues. The original role of school lunch was to ensure children are well-fed and healthy so they can grow, learn, and help the country.可知政府非常关心孩子们的健康。故选A。

4C

词义猜测题根据最后一段中. The original role of school lunch was to ensure children are well-fed and healthy so they can grow, learn, and help the country. 学校午餐的最初的作用是保证孩子吃得好并且健康,所以他们可以成长、学习和帮助国家。可知下句:Surely we can all agree on that.当然我们完全同意那个。此处的that指的就是The original role of school lunch。

故选C。

任何一篇文章中的句子在内容上都不是绝对孤立的,都跟句子所在的段落及整整篇文章有关。利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,是阅读过程中的一大关键,这也是近年来高考考查的热点。最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义。抓住所需推断词汇前后的含义进行推测本题第4小题就是一道词义猜测题根据最后一段中. The original role of school lunch was to ensure children are well-fed and healthy so they can grow, learn, and help the country. 学校午餐的最初的作用是保证孩子吃得好并且健康,所以他们可以成长、学习和帮助国家。可知下句:Surely we can all agree on that.当然我们完全同意那个。此处的that指的就是The original role of school lunch。

练习册系列答案
相关题目

【题目】How to Write a News Article

Writing a news article is different from writing other articles or informational pieces. 1 Knowing how to write a news article can help you exercise your writing skills and convey information clearly and briefly.

Gather all your facts. Before you write a news article, make a list or outline of all the connected facts and information that need to be included in the article. 2 It will help you write a clean, brief article.

Start with the lead. 3 This is one of the most important parts of the piece, so start with the leading statement when you write a news article. Your lead should be one sentence which states the topic of the article.

Give all the important details. The next important step to writing news articles is including all the relevant facts and details that relate to your lead statement. 4 These details are important, because they are the key point of the article that fully informs the reader.

5 Be sure to double check all the facts in your new article before you contribute it, including names, dates, and contact information or addresses. Writing accurately is the best way to make yourself a suitable news article writer.

Conclude your article. Make sure your news article is complete and finished by giving it a good concluding sentence.

A. Check facts before concluding.

B. Follow up main facts with additional information.

C. Include the basics of what, where, when, who and why.

D. A leading sentence is to grab readers’ attention and interest them.

E. Unlike other articles, news articles present information in a specific way.

F. Avoid any statements or description that could be constructed as support or criticism.

G. This list helps prevent you from leaving out any relevant information about the topic or story!

【题目】任务型阅读
If you are a motivated person, it is easy to put your personal goals ahead of those of the people around you. It is natural and not necessarily a bad thing. However, it is crucial t learn to be a team player. Acting as a part of a team builds character, teacher empathy (共鸣), and eventually achieves goals.Here’s why:
Group Effort Is More Effective than Individual Effort. You can run a small business pretty independently, but if you ever plan on being employed or running a business that employs others, you’ll have to learn how to work with other people.
Improving Others Equals Improving Yourself. If you’re on a team, your personal success helps make you a good team player. This is because most people are at least a little bit competitive, whether they admit it or not. When you do well, you set a standard that others will want to meet. By pushing yourself, you help push the people on your team.When you see someone you’re working with do something better than you, more often than not, you’ll push yourself to meet that standard.
Your Attitude Matters People respect the ability to work well with others more than anything. Your individual actions have an impact, but if you’re reluctant to do something to help your team, it’ll be evident and your contribution will be less appreciated. Having a genuine interest in your team helps you as well as those you’re working with.
As much as your work is important and necessary to the success of your team, the success of your team is important and necessary to your success.
A. Of course, this works both ways
B. These is a mutual(相互的)effect between personal success and team achievement
C. People with team spirit try hard to make their team the best of all
D. You should be the kind of person who wants to be a team player
E. Those who show respect for others will be respected in turn
F. All of these things, in turn, contribute to your personal success
G. The most impressive achievements are accomplished by groups of people, not individuals

【题目】阅读理解
Scientists have found living organisms trapped in crystals(晶体) that could be 50,000 years old.
The organisms were found in a hot, but beautiful cave system in Naica, Mexico. These ancient life forms can be seen only with a microscope. Penelope Boston, who leads the Astrobiology Institute at NASA, the space agency of the United States, says the ancient microbes(微生物) were able to live by eating minerals such as iron.
She spoke about the discovery recently at a meeting of the American Association for the Advancement of Science. If the findings are confirmed, they will show how microbes can survive in extreme conditions. Forty different kinds of microbes and some viruses were found in the underground area. The genetic structures of these organisms are 10 percent different from those of their nearest relatives.
The caves in Naica are 800 kilometers deep. They were once used for mining lead. Before the miners began working in the caves, the area was separated from the surface and the outside world. Some of the caves are as big as the large religious centers built during Europe's Middle Ages. There are crystals covering the walls. The caves are so hot that scientists must wear special clothing to keep cool. The clothing keeps the crystals safe from human germs(病菌)or other damage. Boston said the researchers could only work for about 20 minutes at a time before they had to go to a room that was 38 degrees Celsius to cool down.
NASA officials would not let Boston share her findings with scientific experts before last week's announcement. So scientists could not say much about the findings. But Norine Noonan, a biologist with the University of South Florida, said she believed them. "Why are we surprised?" Noonan asked. "As a biologist, I would say life on Earth is extremely tough and extremely colorful."
Boston is also studying microbes commonly found inside caves in other countries, such as Ukraine and the United States. These microbes appear to be impossible to kill. Boston said they show how difficult life on Earth can be.
(1)The existence of the ancient microbes relies on _______.
A.surrounding insects
B.diverse plants
C.eating minerals
D.absorbing air
(2)What can we infer about the caves in Naica from the passage?
A.The walls are covered by crystals.
B.The temperature in the caves is quite low.
C.The caves have been explored since they were formed.
D.The environment in the caves is difficult to adapt to.
(3)What is the biologist Norine Noonan's attitude towards the findings?
A.Critical
B.Positive.
C.Doubtful.
D.Indifferent.
(4)What’s the main idea of the passage?
A.Living organisms bring hope to scientific research.
B.Scientists Discover 50,000-year-old “super life” in Mexico.
C.Microbes show great power to survive in terrible conditions.
D.Caves provide living environment for living organisms.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网