题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
I'm 30 years old, and there are several things that life has taught me that I want to share with you.Here are the 4 lessons that life has taught me in the past 30 years.
1 Take care of your body
Life is “unfairly” biased (偏向的) towardspeople who “look good,” like it or not. So it’s important that you do all that is in your power to look your best.You will live longer, and you will live happier, if you take care of your body; you may even get promoted faster on your job. Remember that your health is really your greatest wealth.
2
No one taught me to save when I was growing up; no one told me the importance of saving. Fortunately I was able to learn the value of savingthrough reading great books like “The Millionaire Next Door”. What I want toteach others is to save at least twenty percent of your income. If you are tobe wealthy, you must not just earn a lot, you must save a lot.
3 Think in the long term
In high school I was thinking about college, in college I was thinking about life after college. I'm designing my life and I’m making decisions today that will enable me to live the life I desire when I’m in my40’s, 50’s and 60’s. You have to think in the long term; you have to see the“big picture”.
4 Realize the power of focus
Focus, focus, focus…If you fail in this lifetime, you will fail because of broken focus.If you focus on the goals that are most important to you, you will achievethem. The problem is that there are so many distractions.Winners decide to major on majors, and they even let important things slip, because they just focus on achieving whatis critical to their goals.
A.The importanceof saving.
B.If you planyour future properly, you will live into your plans.
C.Save yourmoney.
D.Nothing ismore important than focus.
E.What separatesthe winners from the losers is that the winners learn to focus on their goals.
F.I meandressing nicely, working out and eating right.
G.It’s importantthat you pursue relationships with individuals who are good first.
【答案】F;C;B;D;E
【解析】作者在本文中给出了自己四个人生感悟:照顾好身体、存钱备用、有长远打算和集中注意力于关键内容。ger,and you will live happier, if you take care of your body;我们活的更久,更健康。说明本句是要我们穿得好,吃得好,还要经常锻炼。这样才能活得好,活得健康。故F符合上下文。 (2)C 根据本段3,4句What I want to teach others is to saveat least twenty percent of your income.说明要倡导我们要存钱,以防意外情况的出现。故C项与上下文一致。 (3)B 本段的标题是Thinklong-term即我们要有长远打算,要有恰当的未来计划,如果我们有了这样的计划,我们就能实现自己的目标。故B项“If you plan your future properly, youwill live into your plans”与本段中心思想一致。(4)D 根据前三个词Focus,focus, focus…,说明本段强调的是要集中注意力于我们的目标。D项“Nothing is more important than focus.”与本段的中心思想完全一致。(5)E 根据本句的上一句Theproblem is that there are so many distractions.问题在于我们经常会分散注意力。和下一句Winnersdecide to major on majors........ to their goals.胜利者会把注意力集中在主要矛盾上。这两句都是在强调要想成功就得把注意力集中于我们的目标上,这正是失败者和成功者最大的区别。故E符合要求。