题目内容
13.1.Message
Peter,
We′re outside the cinema,Let me know if you′re going to be late and we′ll wait and watch the next film.If you′re not coming,we′ll go in now.
Stefan 2.
From:Monica
To:Anna
Hi,Do you still remember about the youth club camping trip?
We have to tell organizer tommorrow if we′re interested and I wanted to know if you are going.
3.
Joe,
Taylor′s shoe shop phoned,They′ve got the shoes you ordered but will only keep them till Thursday.Can you get there before then?
David4.
FOR SALE
Eainforest Computer Game
2-4 players
Bought last month
Played once-works perfectly
Phone Tom:255324
56.What should Peter do?C
A.Stay at home.
B.Search for the latest film.
C.Tell Stefan if he will come late.
D.Wait for Stefan outside the cinema.
57.Why did Monica write the email?B
A.To invite Anna to join the club.
B.To check if Anna is going on the trip.
C.To ask Anna to book places on the trip.
D.To remind Anna about the date of the trip.
58.What does David ask Joe to do?C
A.Phone the shoe shop back.
B.Send the shoes to the shop.
C.Get the shoes before Thursday.
D.Order a pair of shoes on Thursday.
59.The advertisement says the computer game isB.
A.for top class players
B.in good condition
C.a classic game
D.at half price.
分析 短文主要写了两封信,一封邮件和一个游戏机的广告.
解答 56.C,细节理解题,根据句子Let me know if you′re going to be late and we′ll wait and watch the next film可知,Peter应告诉Stefan他是否会晚到,故答案为C.
57.B,细节理解题,根据句子We have to tell organizer tommorrow if we′re interested and I wanted to know if you are going可知,Monica写邮件的目的是确认Anna是否要去野营,故答案为B.
58.C,细节理解题,根据句子They′ve got the shoes you ordered but will only keep them till Thursday可知,鞋店打电话说鞋子只会保留到星期四,因此David叫Joe在周四前去拿鞋,故答案为C.
59.B,细节理解题,根据句子Played once-works perfectly可知这个游戏机质量很好,故答案为B.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
练习册系列答案
相关题目