题目内容

【题目】The office has always been a place to get ahead. Unfortunately, It is also a place where a lot of natural resources start to fall behind. Take a look around next time you’re at work. See how many lights are left on when people leave. See how much paper is being wasted. How much electricity is being used to run computers that are left on. Look at how much water is being wasted in the rest-rooms. And how much solid waste is being thrown out in the rubbish cans. We bet it’s a lot.

Now, here are some simple ways you can produce less waste at work. When you are at the copier, only make the copies you need. Use both sides of the paper when writing something less important. Turn off your lights when you leave. Use a lower watt bulb in your lamp. Drink your coffee or tea out of your mugs instead of single-use cups. Set up a recycling box for cans and one for bottles. And when you’re in the bathroom brushing your teeth or washing your face, don’t let the tap run. Remember, if we use fewer resources today, we’ll save more for tomorrow.

1The main purpose of the passage is to tell people _______.

A. the disadvantages of working in an office

B. the waste produced in an office

C. to save resources when working in an office

D. how to save water in a restroom

2From the passage we can infer that in the office ________.

A. using computers is a waste of resource

B. many people don’t turn off the computers after using them

C. computers are to make electricity

D. a computer is not a must for working

3It is suggested that we use both sides of the paper at the copier because _______.

A. we are short of paper B. the printing is not important

C. we should save paper D. we have to pay for the paper

4The underlined word mugs is most likely to be _______.

A. a machine that makes coffee

B. a container that can be used again and again

C. a paper product for tea

D. something that can only be found in an office

【答案】

1C

2B

3C

4B

【解析】文章介绍怎样在工作的时候节约资源。

1细节题:从第二段的句子:Now, here are some simple ways you can produce less waste at work.可知这篇文章讲的是办公室工作的时候要节约资源。故选C。

2细节题:从第一段的句子:How much electricity is being used to run computers that are left on.可知很多人不用电脑了也不关。故选B。

3细节题:从第二段的句子:Use both sides of the paper when writing something less important.可知这样可以节约纸张。故选C。

4猜词题:从文章的句子:Drink your coffee or tea out of yourmugsinstead of single-use cups.可知这是一种可以重复使用的容器。答案是B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Iron Lady

Margaret Thatcher, known as the Iron Lady, was one of the toughest political women in the world.

As the daughter of a businessman and mayor of Grantham, Margaret was educated at a very famous grammar school. 1 Upon graduation, she worked for four years as a research chemist. She then became a lawyer, doing an excellent job in taxation law, in 1954. Miss Margaret stood twice in elections for the Conservative Party before being elected to the House of Commons(下议院) in 1959. 2 After that she quickly became a spokesman for her party, and member of the Shadow Cabinet(影子内阁).

3 Thatcher spent quite a lot of time visiting schools and universities, who encouraged people to be creative. After the Conservatives lost power in 1974, she was appointed to the Shadow Cabinet. She was elected leader of the Conservative Party in the following year. In May 1979, she became Britain’s first female prime minister, after the Conservatives regained power from Labor.

4 She fought against labor organizations. According to a figure reported by her government, traditional industries were reduced to around 15,000 in total and she also made social housing and public transport private.

She left office on November 28, 1990 after she failed to carry out a fixed rate local tax, which led to huge popular protest from within her party. In 1992, she was appointed to the House of Lords(上议院), as Baroness Thatcher of Kesteven. In the last few years of her life, she has been busy with writing and public speech. This caused her increasingly poor health. 5

A. She got a degree in chemistry at Oxford University.

B. Also she built strong association with US President Reagan.

C. In June 1970, she became secretary of state for education and science.

D. In power, she was best known for her reducing Britain’s traditional industries.

E. Therefore, she had to give up many chances of attending public activities.

F. Thatcher was appointed as a Minister in 1961.

G. Thatcher was well-known as a female leader.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网