题目内容

【题目】C

A Swiss airplane powered only by energy from the sun left from Abu Dhabi early on March 9. Its creators hope the plane will make the first around-the-world journey without any fuel.

The plane is called Solar Impulse 2. It has one seat and is made from carbon fiber. The plane weighs only as much as a car but its wings are wider than a Boeing 747. The plane’s wings stretch 72 meters across.

Those wings include 17,000 solar units, or cells, that capture the sun’s energy. The energy allows the plane to fly day and night.

Two Swiss scientists built the plane. Bertrand Piccard is also an explorer who made the first non-stop flight around the world in a balloon. Borschberg is an engineer and trained fighter pilot.

The scientists say they are not trying to change the airplane industry. Instead, they want to show that new energy sources and technologies can achieve what some say is impossible.

“We want to show we can fly day and night in an aircraft without a drop of fuel,” Mr. Piccard said.

Some parts of the trip will require the pilots to be in the tiny plane for five to six days and nights in a row. So it is good that the pilot’s seat is also a toilet.

The plane’s route begins in the United Arab Emirates. The pilots also plan stops in Oman, India, and China. They will cross the Pacific Ocean, stop in the United States, and continue over southern Europe or North Africa. They plan to arrive back in the United Arab Emirates in late July or early August.

【1】Which of the following is the plan stops of the tour made by the solar-powered plane?

A. Abu Dhabi---Oman---China---the United States--- southern Europe ---the United Arab Emirates

B. the United Arab Emirates--Oman--- India---the United States--- North Africa--- Abu Dhabi

C. the United Arab Emirates--Oman--- India ---China---southern Europe --- Abu Dhabi

D. Abu Dhabi--Oman--- India ---China---the United States--- the United Arab Emirates

【2】What can be inferred from the passage?

A. The planes wings include 17,000 solar units, or cells, that capture the sun’s energy.

B. The plane weighs only as much as a car but its wings are narrower than a Boeing 747.

C. Bertrand Piccard is one of the co-builders of the plane.

D. The scientists are trying to change the airplane industry.

【3】What’s the best title of the passage?

A. Solar Powered Plane Starts World Tour

B. A Plane Powered By Solar Energy

C. A Plane’s Route Begins in the United Arab Emirates

D. A Tour Around the World

【答案】

【1D

【2C

【3A

【解析】

【文章大意】本文是一篇有关太阳能动力飞机的文章。两位瑞士的科学家建造了一架不用其它燃料,只用太阳能做为动力的飞机,以此来实现他们的梦想。并且这架飞机已经从三月九日开始从阿布扎比出发做环球旅行。

【1D考查细节理解。根据文章第A Swiss airplane powered only by energy from the sun left from Abu Dhabi early on March 9.和最后一段The pilots also plan stops in Oman, India, and China. They will cross the Pacific Ocean, stop in the United States, and continue over southern Europe or North Africa. They plan to arrive back in the United Arab Emirates in late July or early August可知D项正确

【2C考查推理判断。根据文章第四段中的Two Swiss scientists built the plane. Bertrand Piccard is also an explorer who made the first non-stop flight around the world in a balloon. Borschberg is an engineer and trained fighter pilot. 内容可知第一句介绍了两位瑞士的科学家建造了这架飞机,后面分别介绍了这两位科学家,因此推断Bertrand Piccard是其中之一,故选C。

【3A 考查主旨大意。根据文章第A Swiss airplane powered only by energy from the sun left from Abu Dhabi early on March 9. Its creators hope the plane will make the first around-the-world journey without any fuel.可以了解到一架瑞士的只用太阳能驱动的飞机从三月九日开始做环球旅行,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A

Before he sailed round the world alone, Francis Chichester had already surprised his friends several times. He had tried to fly round the world but failed. That was in 1931.

The years passed. He gave up flying and began sailing. He enjoyed it greatly. Chichester was already 58 years old when he won the first solo transatlantic sailing race. His old dream of going round the world came back, but this time he would sail.His friends and doctors did not think he could do it, as he had lung cancer. But Chichester was determined to carry out his plan. In August 1966, at the age of nearly 65, an age when many men retire, he began the greatest voyage of his life.

Chichester covered 14100 miles before stopping in Sydney, Australia. This was more than twice the distance anyone had previously sailed alone. He arrived in Australia on 12 December, just 107 days out from England. He received a warm welcome from the Australians and from his family who had flown there to meet him. On shore, Chichester could not walk without help. Everybody said the same thing: he had done enough; he must not go any further. But he did not listen.

After resting in Sydney for a few weeks, Chichester set off once more in spite of his friends' attempts to dissuade him. The second half of his voyage was by far the more dangerous part, during which he sailed round the treacherous Cape Horn.After succeeding in sailing round Cape Horn, Chichester sent the following radio message to London: "I feel as if I had wakened from a nightmare. Wild horses could not drag me down to Cape Horn and that sinister Southern Ocean again."

Just before 9 o'clock on Sunday evening 28 May 1967, he arrived back in England, where a quarter of a million people were waiting to welcome him.Queen Elizabeth II knighted(授以爵位) him with the very sword that Queen Elizabeth I had used almost 400 years earlier to knight Sir Francis Drake after he had sailed round the world for the first time.The whole voyage from England and back had covered 28,500 miles. It had taken him nine months, of which the sailing time was 226 days. He had done what he wanted to accomplish.

【1】What can we learn about Chichester?

A.He failed the solo transatlantic sailing race in 1959.

B.He was a brave and determined man.

C.The second half of his voyage was not as dangerous as the first half.

D.The radio message expressed his concern about the sailing.

【2】What did Queen Elizabeth II do after Chichester arrived back in England?

A.She called on the English to learn form him.

B.She was waiting to congratulate on his success in sailing.

C.She thought poorly of his achievements.

D.She knighted him for praising him.

【3】We can infer from the text that ____

A.Anyone who had sailed alone traveled less than 7050miles before 1966

B.Chichester sailed round the Atlantic in 1931

C.Most of the English retire at the age of 65

D.Chichester died of lung cancer in 1967 after he went back to England

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网