题目内容
【题目】C
A Swiss airplane powered only by energy from the sun left from Abu Dhabi early on March 9. Its creators hope the plane will make the first around-the-world journey without any fuel.
The plane is called Solar Impulse 2. It has one seat and is made from carbon fiber. The plane weighs only as much as a car but its wings are wider than a Boeing 747. The plane’s wings stretch 72 meters across.
Those wings include 17,000 solar units, or cells, that capture the sun’s energy. The energy allows the plane to fly day and night.
Two Swiss scientists built the plane. Bertrand Piccard is also an explorer who made the first non-stop flight around the world in a balloon. Borschberg is an engineer and trained fighter pilot.
The scientists say they are not trying to change the airplane industry. Instead, they want to show that new energy sources and technologies can achieve what some say is impossible.
“We want to show we can fly day and night in an aircraft without a drop of fuel,” Mr. Piccard said.
Some parts of the trip will require the pilots to be in the tiny plane for five to six days and nights in a row. So it is good that the pilot’s seat is also a toilet.
The plane’s route begins in the United Arab Emirates. The pilots also plan stops in Oman, India, and China. They will cross the Pacific Ocean, stop in the United States, and continue over southern Europe or North Africa. They plan to arrive back in the United Arab Emirates in late July or early August.
【1】Which of the following is the plan stops of the tour made by the solar-powered plane?
A. Abu Dhabi---Oman---China---the United States--- southern Europe ---the United Arab Emirates
B. the United Arab Emirates--Oman--- India---the United States--- North Africa--- Abu Dhabi
C. the United Arab Emirates--Oman--- India ---China---southern Europe --- Abu Dhabi
D. Abu Dhabi--Oman--- India ---China---the United States--- the United Arab Emirates
【2】What can be inferred from the passage?
A. The plane’s wings include 17,000 solar units, or cells, that capture the sun’s energy.
B. The plane weighs only as much as a car but its wings are narrower than a Boeing 747.
C. Bertrand Piccard is one of the co-builders of the plane.
D. The scientists are trying to change the airplane industry.
【3】What’s the best title of the passage?
A. Solar Powered Plane Starts World Tour
B. A Plane Powered By Solar Energy
C. A Plane’s Route Begins in the United Arab Emirates
D. A Tour Around the World
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
【文章大意】本文是一篇有关太阳能动力飞机的文章。两位瑞士的科学家建造了一架不用其它燃料,只用太阳能做为动力的飞机,以此来实现他们的梦想。并且这架飞机已经从三月九日开始从阿布扎比出发做环球旅行。
【1】D考查细节理解。根据文章第一段A Swiss airplane powered only by energy from the sun left from Abu Dhabi early on March 9.和最后一段The pilots also plan stops in Oman, India, and China. They will cross the Pacific Ocean, stop in the United States, and continue over southern Europe or North Africa. They plan to arrive back in the United Arab Emirates in late July or early August,可知D项正确。
【2】C考查推理判断。根据文章第四段中的Two Swiss scientists built the plane. Bertrand Piccard is also an explorer who made the first non-stop flight around the world in a balloon. Borschberg is an engineer and trained fighter pilot. 内容可知第一句介绍了两位瑞士的科学家建造了这架飞机,后面分别介绍了这两位科学家,因此推断Bertrand Piccard是其中之一,故选C。
【3】A 考查主旨大意。根据文章第一段A Swiss airplane powered only by energy from the sun left from Abu Dhabi early on March 9. Its creators hope the plane will make the first around-the-world journey without any fuel.可以了解到一架瑞士的只用太阳能驱动的飞机从三月九日开始做环球旅行,故选A。