题目内容
18.It took me more than two hours to clean out the fridge and freezer last week.After I (41)B every drawer and threw away(42)Cleftovers,I went to the grocery shop for the first time in months.I'd run into the shop for a loaf of bread,milk,or eggs.I (43)Cfruits and vegetables and cleaned and cut them into small pieces to store in my newly cleaned fridge.I (44)Dclothes out from under the girls'(45)C and washed them.I took three-inch piles of papers out of their school folders and read(46)A from their teachers.
After a few months of working like(47)B,I spent last week working as"Momma."When you are"The momma,"a lot of(48)C you feel like there is no one(49)C behind you to take up the chores (杂物).I cannot(50)D imagine how it must feel to be a(n)(51)C parent.But I'm for fortunate,because,as I(52)D myself in work,my house and my children's(53)Adidn't have to suffer.
My husband,Zeb,(54)B up to take care of my kid and home.My mother came to stay with me for a couple of weeks(55)CZeb travelled for work.Then there was Mrs.Velma,my angel I sent straight home from heaven who does,as a matter of fact,clean my(56)Dbetter than I ever could but who more(57)C,fills my house with positive energy and wouldn't let me get(58)D.
Working parents all(59)B to find the balance between work and home,the job and family.I personally don't think that balance exists without(60)C.While I was on the work end,my mom,Velma,Zeb and Madeleine,my babysitter,gave me help.
| 41.A.searched | B.emptied | C.watched | D.noticed |
| 42.A.broken | B.separated | C.unrecognizable | D.different |
| 43.A.judged | B.sent | C.bought | D.took |
| 44.A.kicked | B.put | C.picked | D.dug |
| 45.A.boxes | B.cupboards | C.beds | D.tables |
| 46.A.notes | B.blame | C.instructions | D.articles |
| 47.A.blind | B.crazy | C.mindless | D.angry |
| 48.A.ways | B.aspects | C.times | D.moments |
| 49.A.hiding | B.running | C.standing | D.calling |
| 50.A.still | B.yet | C.already | D.even |
| 51.A.strict | B.loving | C.single | D.hard-working |
| 52.A.stick | B.devote | C.absorb | D.involve |
| 53.A.lives | B.study | C.homework | D.relationship |
| 54.A.woke | B.stepped | C.put | D.got |
| 55.A.before | B.since | C.while | D.if |
| 56.A.bedroom | B.yard | C.road | D.house |
| 57.A.luckily | B.gladly | C.importantly | D.diligently |
| 58.A.angry | B.pleased | C.relaxed | D.discouraged |
| 59.A.deserve | B.struggle | C.keep | D.continue |
| 60.A.effort | B.knowledge | C.support | D.judgment |
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了Velma使作者家里充满了正能力量,让作者不再感到沮丧的事迹
解答 BCCDC ABCCD CDABC DCDBC
41.B.考查动词辨析.根据上一句可知,作者是在清理冰箱,根据生活经验可知,作者将冰箱的每个抽屉都倒空 (emptied)了;故选B.
42.C.考查动词辨析.根据生活常识,作者在清理冰箱的过程中,将一些已经辨认不出 (unrecognizable) 好似什么东西的剩饭菜扔掉了;故选C.
43.C.考查动词辨析.根据本段的第一句话可知,作者到商店里采购食物,所以此处应该是购买 (bought)了一些水果和蔬菜,洗净并储存在刚刚清理好的冰箱里;故选C.
44.D.考查动词辨析.根据后半中句and washed them并结合生活经验可推知,作者从女儿的床下面翻出 (dig out)穿脏的衣服拿去洗涤;故选D.
45.C.考查名词辨析.根据生活常识,一般情况下,孩子们的脏衣服最容易掉到床 (bed)下面;故选C.
46.A.考查名词辨析.根据上半句可知,作者从孩子们的文件夹中拿出他们平时考试的试卷,结合生活常识可知,试卷上一般会有老师的批注,所以此处作者是在阅读老师在试卷上给孩子们的批注 (notes);故选A.
47.B.考查形容词辨析."like crazy"是固定表达,意为"疯狂地",形容快速地完成很多的事情;故选B.
48.C.考查名词辨析.结合语境,作者此处是在倾诉,作为一名母亲,很多时候(times)会赶到孤立无援;故选C.
49.C.考查动词辨析.承接上一句的语境,作为一名母亲,总会有很多时候你感到没有人在背后支持你,帮助你处理琐碎的事情.此处"stand behind you"是比喻用法,本意为"站在某人的身后",此处指"帮助某人";故选C.
50.D.考查形容词辨析.根据下一句的语境可知,作者很庆幸自己有很多人在自己的周围帮助自己,所以她甚至(e ven)都不敢想如果自己是一位单身母亲的话,会是一种什么样的感受;故选D.
51.C.考查形容词辨析.根据下一段的第一句话可知,作者的丈夫也会常常帮助自己照顾孩子和家庭,所以她不敢想象作为一位单身(single)母亲的话,会是一种什么样的感觉;故选C.
52.D.考查动词辨析."involve sb.in…"是固定搭配,意为"忙于…".此处意为"当我忙于工作的时候…";故选D.
53.A.考查名词辨析.根据下一段可知,正是由于周围亲人朋友的帮助,作者的家和孩子的生活(lives)才没有受到很大的影响;故选A.
54.B.考查动词辨析."step up"此处相当于"come up",表示作者的丈夫总是"走过来"帮助作者照顾孩子和处理家务;故选B.
55.C.考查连词辨析.根据句意,在作者的丈夫Zeb出差期间,作者的母亲过来陪着作者待了几个星期.while引导时间状语从句时,表示"在…期间",后面常接延续性动词或状态动词;故选C.
56.D.考查名词辨析.根据下一句中的"fills my house with…"可知,Velma不仅比作者将家里(house)清理得更好,而且让这个家庭充满了正能量;故选D.
57.C.考查副词辨析.根据上下句之间的关系可知,上半句提到的是Velma给这个家庭带来的外在的变化,而下半句提到的是精神方面的变化,所以使用importantly (更重要的是),符合语境;故选C.
58.D.考查动词辨析.根据空格前面的fills my house with positive energy可知,Velma使作者家里充满了正能力量,让作者不再感到沮丧(discourage);故选D.
59.B.考查动词辨析.根据生活经验,上班的那d些父母们都在"奋力地"(struggle)想在工作和家庭之间寻求一种平衡;故选B.
60.C.考查名词辨析.根据下一句的提示可知,作者在此处是要强调,没有来自方方面面的支持 (support),那种平衡是不可能存在的;故选C.
点评 考察学生的推理判断能力和联系上下文的能力,在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.此类的填空题一定要联系上下文,根据上下文的内容加上自己的理解,再作出正确的判断
| Bike-sharing has taken off in China far faster than in any other market.The market has become flooded with new companies in recent months.The bike-sharing companies operate in a similar way.They use apps that allow users,after paying a deposit,to unlock the wheels with their smartphones.After the journey,users can leave bikes anywhere in public and pay a little money for the use.The service is very popular as it provides an effective solution to"the last kilometer"problem. | The promoting of the bike-sharing service is also raising questions about profitability,wide-spread bike vandalism (破坏) and theft,and growing government regulation.A Hong Kong man who was arrested for throwing several shared bikes into rivers said he had no regret destroying them because"the GPS devices in the bikes give away users'personal information,such as their locations." |
1.用约30个单词概述上述信息的主要内容;
2.用约120个单词发表你的观点,内容包括:
(1)支持成反对共享单车的推广;
(2)用2-3个理由或论据支撑你的观点.
【写作要求】
1.写作过程中不能直接引用原文语句;
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;
3.不必写标题.
【评分标准】
内容完整,语言规范,语篇还贯,词数适当.
The passage conveys to us the bike-sharing boom across the country,with more companies springing up in the market.The service not only brings great convenience to people,but causes some problems as well.
From my standpoint,bike-sharing system has become an essential part of public transportation in cities and should be actively promoted.Firstly,with an increasing number of people choosing the service to get around,the number of cars on the roads will decrease dramatically,which really helps the environment and reduces traffic jams.Furthermore,this service also benefits individuals in various ways.For example,it provides locals and tourists with a convenient,cheap and healthy means of transport.Those who would otherwise use their own bicycles don't need to be concerned about such problems as theft,storage and maintenance.
In a word,bike sharing is an innovative service,which relieves urban traffic pressure and brings citizens enormous benefits.And more shared bikes should be launched into the market.
| A. | that | B. | which | C. | how | D. | where |
| A. | somehow | B. | anyway | C. | instead | D. | nevertheless |