题目内容

【题目】完形填空
There was once a farmer who had a fine olive orchard (橄榄园). He was very hardworking, and the 1 always prospered (繁荣) under his care. But he knew that his three2 looked down upon the farm work, and were eager to make wealth.
When the farmer was 3 and felt that he would die, he 4 the three sons to him and said, “My sons, there is a pot of gold 5 in the olive orchard. Dig for it, if you wish it.”
The sons tried to 6 him to tell them in what part of the orchard the 7 was hidden, but he would tell them nothing more.
After the farmer was 8, the sons went to work to find the pot of gold; since they did not 9 where the hiding-place was, they agreed to begin in a line, at one 10 of the orchard, and to dig until one of them should find the money.
They 11until they turned up the 12 from one end of the orchard to 13.14 no pot of gold was to be found. It seemed as if someone must have stolen it, or as if the farmer had been wandering in his wits. The three sons were bitterly 15 to have all their work for nothing.
The next olive 16, the olive trees in the orchard bore (结果实) more fruit than they had 17 given; when it was 18, it gave the sons a whole pot of gold.
And when they saw how much money had 19 the orchard, they suddenly understood what the wise father had 20 when he said, “There is gold hidden in the orchard. Dig for it, if you wish it.”
(1)A.farm B.garden C.factory D.hospital
(2)A.friends B.sons C.relatives D.children
(3)A.healthy B.old C.unlucky D.sad
(4)A.showed B.led C.called D.visited
(5)A.sent B.put C.hidden D.locked
(6)A.wait B.cause C.make D.get
(7)A.goods B.jewel C.clothes D.gold
(8)A.weak B.lost C.dead D.sick
(9)A.think B.know C.wonder D.realize
(10)A.end B.top C.surface D.bottom
(11)A.dug B.searched C.discovered D.expected
(12)A.sand B.soil C.ground D.floor
(13)A.other B.another C.the other D.others
(14)A.Since B.And C.Before D.But
(15)A.disappointed B.surprised C.worried D.sad
(16)A.season B.part C.distance D.degree
(17)A.already B.even C.ever D.still
(18)A.made B.sold C.shined D.saved
(19)A.come on B.come about C.come up D.come from
(20)A.thought B.planned C.guessed D.meant

【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、B
(4)、C
(5)、C
(6)、D
(7)、D
(8)、C
(9)、B
(10)、A
(11)、A
(12)、B
(13)、C
(14)、D
(15)、A
(16)、A
(17)、C
(18)、B
(19)、D
(20)、D

【解析】本文是一篇记叙文,讲述一位老农民临终前告诉三个儿子橄榄园里有金子,三个儿子却没有在园子里挖到金子。直到第二年橄榄园的果实成熟后他们把果实卖了换来钱,才明白当初父亲说的话。(1)考查名词。根据农民有一块地种着橄榄,可推断是在农场里,故选A。(2)考查名词。根据下文可知,农民有三个儿子,故选B。(3)考查形容词。根据语境可知,农民年老快要去世了,故选B。(4)考查动词。根据语境可知,农民在去世之前把儿子们叫到身旁,故选C。(5)考查动词。根据下文提示,有一块金子藏在橄榄园里,故选C。(6)考查动词。根据语境可知,儿子们想让父亲告诉他们金子藏在哪儿,故选D。(7)考查名词。根据上文可知,橄榄园里藏有金子,故选D。(8)考查形容词。根据语境可知,父亲去世后儿子们开始找金子,故选C。(9)考查动词。根据语境可知,三个儿子不知道金子藏在哪儿,故选B。(10)考查名词。根据语境可知,为了找到金子,儿子们在橄榄园里从地头到地尾挖金子,故选A。(11)考查动词。根据语境可知,三个儿子在挖金子。故选A。(12)考查名词。根据语境可知,他们是在地里挖金子,故选B。(13)考查介词。根据语境可知,他们在树根附近挖金子,故选C。(14)考查连词。根据语境可知,三个儿子并没有找到金子,此处表示转折,故选D。(15)考查形容词。根据语境可知,儿子们费了半天力什么也没找到,所以很失望,故选A。(16)考查名词。根据语境可知,橄榄树结果实了,可以推断到了结果的季节了,故选A。(17)考查副词。根据语境可知,这次结的果实比父亲给他们留下的还要多,故选C。(18)考查动词。根据语境可知,儿子们把果实卖了换来了钱,那就是金子啊,故选B。(19)考查动词短语。 A.come on“快点”; B.come about “发生”;C.come up“出现”;D.come from“来自”。根据语境可知,当他们看到用橄榄树换来的钱时,他们顿时明白了父亲所说过的话,故选D。(20)考查动词。根据语境可知,儿子们明白了父亲的意思,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Feifei,an 11-year-old boy from Xuzhou,Jiangsu Province,suffered from a sudden acute eye disease which has almost led to blindness.The disease was caused by excessive(过度的)eye fatigue(疲劳)during the winter vacation, during which he played computer games for continuous 10 days and nights.
Many youngsters in China nowadays are increasingly addicted to computer games and other electronic products. This is followed by a series of health problems,with the most typical case being myopia,or nearsightedness.
According to the latest research report released by the World Health Organization (WHO),the myopia rate among Chinese teenagers ranks first in the world—70 percent of high school and college students.The rate is nearly 40 percent in primary school students,while it is only 10 percent for their peers in the United States.
There are at least 10 million people in China with severe myopia,and they are likely to get pathological(病理性的)myopia in middle age.Pathological myopia can't be treated with glasses or surgery,and it is one of the biggest factors that lead to blindness,Xu Xun,director of the ophthalmology(眼科学)department at Shanghai General Hospital,pointed out.
Experts explain that two major factors lead to the high rate of myopia among Chinese people.One is high academic pressure,and the other one is excessive use of electronic devices over a long period of time.Genetics,on the other hand,are not the main reason,as only 20 percent of Chinese people had myopia in the 1960s.
"Teenagers are now faced with severe academic pressure,which means they often study without natural light. This increases their risk of becoming nearsighted,"Xu said.
Experts suggest that youngsters maintain a proper balance between study and rest so as to protect their eyesight, and parents should play an active role in the process.
(1)Why does the author mention Feifei's experience in the first paragraph?
A.To advise people to protect their eyes.
B.To introduce the topic of nearsightedness.
C.To inform people of the cause of blindness.
D.To show that Feifei developed an eye disease.
(2)What can be learnt from the passage?
A.Nearsightedness may cause other health problems.
B.There are more nearsighted students in the United States.
C.70 percent Chinese students in primary school are nearsighted.
D.Pathological myopia is most likely to cause blindness.
(3)Which of the following can be a main reason for myopia?
A.Genetics factors.
B.Low academic pressure.
C.Overuse of electronic devices.
D.Reading in natural light.
(4)What will be probably discussed in the following paragraph?
A.The significance of protecting eyesight.
B.Youngsters' bad behavior leading to myopia.
C.The relationship between youngsters and their parents.
D.Parents' role in helping youngsters protect thew eyesight.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A great French writer says that we should help everyone as much as possible because we often need help ourselves. The small even can help the great. Then he tells a simple story. An ant is drinking at a small stream and falls in. She tries to reach the side but makes no progress at all. The poor ant, almost exhausted, is still doing her best when a bird sees her. Moved with pity the bird throws a blade of grass into the water. It supports(支撑) the ant like a boat, and the ant reaches the bank. When she is having a rest in the grass, she sees a man walking along barefooted and carrying a gun in his hand. He wants to kill the bird nearby. When he raises his gun to fire, the ant bites him in the foot. So he stops to look down and the bird flies away quickly. It is an animal much weaker and smaller than herself that has saved her life.
(1)According to the French writer, we often need help from others, so we should ________.
A.not help others
B.help those who may be helpful to us
C.get as much help as we can
D.help others as much as possible
(2)The ant finally got on the bank ________.
A.when the water pushed her
B.with the help of a piece of wood
C.with the help of a piece of grass
D.when the bird reached out a leg for it
(3)The French writer tells the story in order to show ________.
A.how an ant saved a bird
B.how brave the ant was
C.how clever the ant was
D.even the small can help the great
(4)Though the poor ant was too tired, she ________.
A.lost hope
B.stopped trying
C.stopped to rest
D.didn't give up

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网