题目内容
【题目】 Wikipedia, the online encyclopedia (百科全书), is the largest encyclopedia ever. An encyclopedia is a collection of informative articles about various things. Encyclopedias used to be printed as books. 【1】
“Wiki”is an internet term that means”a website that can be edited by the public. “It comes from”wikiwiki”,a Hawaiian word for”quick”. Two Americans, Jimmy Wales and Larry Sanger, created Wikipedia in 2001.【2】It has about 6 million articles in 300 languages and is visited by billions of people each day,who want to find information on just about anything-science, math, languages, art, cultureand company histories. There are articles on sports stars, too, and even long-forgotten soap operas from the 1970s.
【3】Except for a small number of pages, anyone can edit articles, anonymously (匿名地) or with a user account, and registered users can create their own articles. Editing is unpaid, although Wikipedia does employ a small staff. Wikipedia is freely available to anyone with an internet connection. Its founders hoped that the model would make use of humanity’s collective knowledge.
【4】Many Wikipedia pages contain errors, although the organization has a content review system that works to fix this problem. Several studies have concluded that Wikipedia is as accurate as most print encyclopedias. Indeed, a 2005 report in the journal Nature found it to be only slightly less reliable than Encyclopedia Britannica.
Today Wikipedia faces many challenges. It does not rely on advertising. 【5】Perhaps more importantly, the number of its volunteer editors is shrinking.
Despite these difficulties, Jimmy Wales says he will still stick to his dream. He has big plans for the future. He wants Wikipedia available in all of the world’s languages.
A.Instead, all of its funds come from donations.
B.Wikipedia employs an open editing model.
C.It allows users to get information within seconds.
D.It is now the fifth-most visited website on the Internet.
E.Most of its editors are volunteers.
F.Now,they are mostly found online.
G.However,some people doubt the accuracy of Wikipedia's content.
【答案】
【1】F
【2】D
【3】B
【4】G
【5】A
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了维基百科的相关内容。
【1】
根据上文Encyclopedias used to be printed as books.可知百科全书以前是以书籍的形式印刷的。由此可知,本句是在说明百科全书目前的情况,前后时间上形成对比。此外F中的代词they指代前一句中的Encyclopedias。故F选项“现在,他们大多在网上找到”符合上下文语境,故选F。
【2】
根据上文“Wiki” is an internet term that means” a website that can be edited by the public. “It comes from “wikiwiki”,a Hawaiian word for “quick”. Two Americans, Jimmy Wales and Larry Sanger, created Wikipedia in 2001.可知“维基”是一个互联网术语,意思是“可以由公众编辑的网站”。它来自于夏威夷语“wikiwiki”,意思是“快”。两名美国人,Jimmy Wales和Larry Sanger在2001年创建了维基百科。以及后文It has about 6 million articles in 300 languages and is visited by billions of people each day, who want to find information on just about anything-science, math, languages, art, culture and company histories.可知它有300种语言的600万篇文章,每天有数十亿人访问它,他们想要找到关于任何东西的信息——科学、数学、语言、艺术、文化和公司历史。由此可知,上文介绍了维基百科名字的由来、创始人、以及所收藏的信息,本句承接上文继续围绕维基百科介绍。且后面句子里的主语it,与D 选项中的it指代一致。故D选项“它现在是互联网上访问量第五大的网站”符合上下文语境,故选D。
【3】
本句为段首语,根据下文Except for a small number of pages, anyone can edit articles, anonymously or with a user account, and registered users can create their own articles.可知除了少数网页外,任何人都可以以匿名的形式或使用用户名对文章进行自由编辑。由此可知,本段介绍的是维基百科的编辑模式。故B选项“维基百科采用开放编辑模型”符合上下文语境,故选B。
【4】
本句的位置在段首,引出一个新的话题。结合后文Many Wikipedia pages contain errors, although the organization has a content review system that works to fix this problem.可知许多维基百科页面包含错误,尽管该组织有一个内容审查系统来修复这个问题。由此可知,本段介绍的维基百科所存在的问题,G选项中however是一个重要的衔接标志词,表明后面的内容与前面的信息相反。故G选项“然而,有些人怀疑维基百科内容的准确性”符合上下文语境,故选G。
【5】
该题位于段落之中。根据上文It does not rely on advertising.可知它不以广告盈利。由此可知,本句是在说明维基百科的资金来源,A选项中instead作为一个重要的衔接标志词,使得该句与前句形成对比。故A选项“相反,它所有的资金都来自捐赠”符合上下文语境,故选A。