题目内容
【题目】Mark Zukerberg is the founder and CEO of Facebook, an extremely popular social working website that started in the United States.
Now, millions of student users visit Facebook daily and the website is one of the top ten most widely visited sites on the internet worldwide. College and high school students use Facebook to communicate with friends and share both information and pictures for free. The company earns money through advertising.
Many other companies have been rumored(谣传) to be interested in buying Facebook. Just a few years after Mark started the company, he was approached by Terry Semel, who was the CEO of Yahoo. Terry offered Mark one billion dollars ($1,000,000,000) to sell Facebook to Yahoo. Mark said no, though. He lives for his dream even at the very beginning. He knows this. Maybe he was smart. Now Facebook is rumored to be worth billions of dollars and bigger companies like Microsoft or Google want a share of the company. Some private firms are also interested. Facebook could sell 15 billion dollars if Mark decided to sell it at all. Perhaps Mark will just keep working from his California office to continue his dream of building something cool.
【1】Facebook makes money from ________.
A. members B. students
C. pictures D. advertisements
【2】Terry Semel was the CEO of ________.
A. Microsoft B. Yahoo
C. Google D. Facebook
【3】The underlined word “this” (Paragraph 3) most probably refers to ________.
A. buying companies B. fighting rumors
C. sharing information D. his dream
【4】Which of the following words best describe Mark Zukerberg according to the passage?
A. Determined. B. Humorous.
C. Gentle. D. Selfless.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】
本文是一篇记叙文,主要介绍了著名的社交网站Facebook以及它的创始人Mark Zukerberg创立发展Facebook的事情。
【1】细节理解题。根据第二段最后一句The company earns money through advertising.可知,Facebook主要依靠广告赚钱。故D项正确。
【2】细节理解题。根据第三段第二句Just a few years after Mark started the company, he was approached by Terry Semel, who was the CEO of Yahoo.可知,Terry Semel是Yahoo的CEO。故B项正确。
【3】猜测词义题。根据前句He lives for his dream even at the very beginning.可知,开始的时候,Mark Zukerberg就是为自己的梦想而努力,他自己非常清楚这一点,所以他没有出售Facebook。所以本句中的it指代前面一句中的his dream。故D项正确。
【4】推理判断题。Mark Zukerberg把Facebook发展的很好,很多人都要收购这家公司。但他坚持不出售。再根据最后一句Perhaps Mark will just keep working from his California office to continue his dream of building something cool可知,Mark Zukerberg还会继续努力。这些都说明他是一个意志坚定的人。故A项正确。
本文小题3考查了指代题:
返回原文,找出出题的指代词。
向上搜索,找到最近的名词、名词性短语或句子(先从最近点开始找,找不到再找次近的,一般答案不会离得太远)。
将找到的词、词组或句子的意思代入替换该指代词,看其意思是否通顺。
将找到的词、词组或句子与四个选项进行比较,找出最佳答案。
【题目】近几年来,发展低碳经济一直是一个热门话题。最近,你班就这一话题进行了讨论。请根据下表内容写一篇报道,向校园网站投稿。
在我国实施低碳经济的必要性 | 人们只重视经济发展,忽略环境保护; 随着汽车核工厂的增多,大量碳气体被排放,造成严重的空气污染; 如果这种局面继续下去,自然资源会耗尽,环境会受到破坏。 |
同学们的建议 | 多种树,增加森林覆盖率; 开发可再生能源; 对废弃物进行循环利用。 |
你的看法 | (至少两点) |
注意: 1. 文章开头已经写好,不计入总字数;
词数: 150左右
参考词汇: renewable 可再生的
In recent years, carrying out a low-carbon economy has been a hot topic. Recently our class had a heated discussion about it._____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________