题目内容

【题目】All over the world people enjoy sports. Sports help people to keep healthy, happy and help them to live longer.

Sports change with the season. People play different games in winter and summer. Games and sports often grow out of people's work and everyday activities. The Arabs use horses or


camels in much of their everyday life; they use them in their sports, too.

Some sports are so interesting that people everywhere go in for them. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers.

Some sports or games go back to thousands of years, like running or jumping. Chinese boxing, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. People are inventing new sports or games all the time.

People from different countries may not be able to understand each other, but after a game they often become good friends. Sports help to train a person's character (性格. One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace(体面.

1 According to this passage we know that __________

A. people began to play about 100 years ago

B. about 100 years ago people ran or jumped when they played

C. basketball has a longer history than volleyball

D. not all games have a long history

2 The writer didn't span>tell us in this passage that __________

A. basketball was invented in America

B. sports change with the season

C. games and sports often have a close relationship with people's work and everyday activities

D. football is played all over the world

3 People enjoy sports because __________

A. sports are interesting

B. sports help to keep people healthy, happy and help them to live longer

C. sports help to train one's character

D. all of the above

4 From this passage we can see that __________.

A. sports and games are unimportant things that people do

B. sports and games should be treated(看作 only as amusement(娱乐

C. sports and games are only useful to the old

D. none of the above is true

【答案】1 D

2 A

3 D

4 D

【解析】1 第四段第三句说:但是篮球和排球相当新,即历史不长;本段最后一句说:人们一直在发明新的体育或比赛项目。D项的意思是不是所有的体育比赛项目都有悠久的历史. not all. . . 是部分否定而不是全部否定,与本段内容一致。

2 文中来讲到篮球是在美国发明的。BC两项在第二段讲到;D项在第三段讲到。

3 A项在第三段第一句讲到;B项在第一段第二句讲到,C项在第五段第二句讲到,故ABC项都是理由。D项的意思是以上都是

4 通过以上的分析,不难看出ABc三项均不成立。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A

Everything I Never Told You:A novel by Celeste Ng

Series: Alex Awards (Awards)

Hardcover: 304 pages

Publisher: Penguin Press; 1St Edition(June 26, 2014)

Language: English

In Stock. Ships from and sold by Amazon.com.

“Lydia is dead. But they don’t know this yet . . .” So begins the story of this exquisite debut novel, about a Chinese American family living in 1970s small-town Ohio. Lydia is the favorite child of Marilyn and James Lee; their middle daughter, a girl who inherited her mother’s bright blue eyes and her father’s jet-black hair. Her parents are determined that Lydia will fulfill the dreams they were unable to pursue—in Marilyn’s case that her daughter become a doctor rather than a homemaker, in James’s case that Lydia be popular at school, a girl with a busy social life and the center of every party.

When Lydia’s body is found in the local lake, the delicate balancing act that has been keeping the Lee family together is destroyed, tumbling them into chaos. James, consumed by guilt, sets out on a reckless path that may destroy his marriage. Marilyn, devastated and vengeful, is determined to find a responsible party, no matter what the cost. Lydia’s older brother, Nathan, is certain that the neighborhood bad boy Jack is somehow involved. But it’s the youngest of the family—Hannah—who observes far more than anyone realizes and who may be the only one who knows the truth about what happened.

A profoundly moving story of family,history, and the meaning of home, Everything I Never Told You is both a gripping page-turner and a sensitive family portrait, exploring the divisions between cultures and the rifts within a family, and uncovering the ways in which mothers and daughters, fathers and sons, and husbands and wives struggle, all their lives, to understand one another.

【1】What type of writing is this passage?

A. An exhibition guide. B. An announcement.

C. A book review. D. An advertisement.

【2】Which of the following is TRUE according to the passage?

A. James wants his daughter to be a homemaker.

B. In Hannah’s opinion, Jack is actually the real killer.

C. Lydia takes on the high expectations of the whole family.

D. The family members always live in harmony with each other.

【3】How many people in the Lee family are mentioned according to the passage?

A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网