题目内容
【题目】All over the world people enjoy sports. Sports help people to keep healthy, happy and help them to live longer.
Sports change with the season. People play different games in winter and summer. Games and sports often grow out of people's work and everyday activities. The Arabs use horses or
![]()
camels in much of their everyday life; they use them in their sports, too.
Some sports are so interesting that people everywhere go in for them. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers.
Some sports or games go back to thousands of years, like running or jumping. Chinese boxing, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. People are inventing new sports or games all the time.
People from different countries may not be able to understand each other, but after a game they often become good friends. Sports help to train a person's character (性格). One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace(体面).
【1】 According to this passage we know that __________
A. people began to play about 100 years ago
B. about 100 years ago people ran or jumped when they played
C. basketball has a longer history than volleyball
D. not all games have a long history
【2】 The writer didn't span>tell us in this passage that __________
A. basketball was invented in America
B. sports change with the season
C. games and sports often have a close relationship with people's work and everyday activities
D. football is played all over the world
【3】 People enjoy sports because __________
A. sports are interesting
B. sports help to keep people healthy, happy and help them to live longer
C. sports help to train one's character
D. all of the above
【4】 From this passage we can see that __________.
A. sports and games are unimportant things that people do
B. sports and games should be treated(看作) only as amusement(娱乐)
C. sports and games are only useful to the old
D. none of the above is true
【答案】【1】 D
【2】 A
【3】 D
【4】 D
【解析】【1】 第四段第三句说:但是篮球和排球相当新,即历史不长;本段最后一句说:人们一直在发明新的体育或比赛项目。D项的意思是“不是所有的体育比赛项目都有悠久的历史”. not all. . . 是部分否定而不是全部否定,与本段内容一致。
【2】 文中来讲到篮球是在美国发明的。B、C两项在第二段讲到;D项在第三段讲到。
【3】 A项在第三段第一句讲到;B项在第一段第二句讲到,C项在第五段第二句讲到,故A、B、C项都是理由。D项的意思是“以上都是”。
【4】 通过以上的分析,不难看出A、B、c三项均不成立。
【题目】下面文中共有10处语言错误,要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在该句下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
例如:
It was very nice to get your invitation to spend /\ weekend with you. Luckily I was the am
on evening. |
Dear Sebastian,
Unlike most of the flight I’ve taken on this trip, the journey from Melbourne to Sydney was thankful short. One hour! It’s much more hotter here in Sydney than in Melbourne, it is strange because I travel from south to north instead of north to south. Things really are upside down below the equator(赤道).
The Sydney Festival is fascinated, and I’m having a marvelous time go to all the art and film shows. It’s going on all mouth, and there’s so much to choose. Best of all, it’s not just in one location, but all over the city, because it’s a great way for me to explore Sydney.
Hope you’re having as many fun in Asia!
Zoe